Provocarea anului pentru 5 romani: vizeaza recordul de traversare cu barca a Marii Negre

196
aimx.ro ti-i prezinta pe cei 5 romani care vor sa doboare in 2020 recordul de traversare cu barca a Marii Negre. Echipajul a inceput din vara aceasta antrenamentele. Nu si-au stabilit un nume, dar stiu ca vor porni in cursa la mijlocul lunii iunie. In acest moment cea mai buna performanta intre Mangalia si Batumi (Georgia) apartine ambarcatiunii Atlantic 4. In vara lui 2017 Andrei Roșu, Vasile Oșean, Ionuț Olteanu, Marius Alexe și Alexandru Dumbrava ajungeau in Georgia dupa 11 zile, 6 ore si 45 de minute petrecute pe mare.

Alex Dumbrava va face parte si din noul echipaj. Langa el vor fi un fost rugbyist, un fost canotor, un IT-ist si un consultant

5 romani Marea NeagraBarca pe care vor naviga cei 5 a fost adusa din Belgia. Este prevazuta cu doua posturi de vaslit. aimx.ro ti-i prezinta pe romanii care vor sa doboare recordul de timp pe distanta Mangalia- Batumi.
Vlad Grigore:  34 de ani, fost rugbist. Se antreneaza pentru vaslit pe oceane din 2016. Are la activ o serie de aventuri motorizate – Mongol Rally, traversarea Baikalului inghetat intr-o motocicleta cu atas, Peru si SriLanka cu tuktuk-ul. Este si fondatorul comunitatii „Today you can do anything” care aduce impreuna mai multe astfel de experiente, precum si vreo 6.500 de simpatizanti ai acestor aventuri. Are experienta in training. Il gasesti ca speaker la evenimente TEDx. Lucreaza ca Project Manager la WowApp si are un caine pregatit de cautare si salvare persoane disparute.
Bogdan Malacea, 32 ani. Este  IT-ist, pasionat de evenimente de anduranta, curse de porumbei si motociclism enduro. S-a alaturat echipei in 2017. Se antreneaza si alearga ultramaratoane montane, fiind chiar finisher la UTMB in 2018. A practicat volei si in cursul acestei veri a inceput antrenamentele pe barca oceanica si acumularea de informatii despre navigatie.

Mihai Dumitru, 45 de ani. Este un fost canotor, campion la juniori in Romania si Germania.

5 romani Marea NeagraMotociclist, de asemenea. Este cel mai competent din punct de vedere al tehnicii de vaslit si cel mai inzestrat fizic – 1,93 metri inaltime si 120 kg. Project manager in cadrul unei companii din domeniul industrial. Principalele atuuri profesionale sunt dezvoltarea de echipe functionale si performante, precum si rigoare in tot ceea ce face.
Sebastian Mocanu, 43 de ani. Lucreaza intr-o firma de consultanta si petrece mult timp in natura. Bine pregatit fizic, a inceput antrenamentele specifice pe barca in iunie. Are o buna pregatire in navigatie, traversand Atlanticul cu un velier de curse in 2016.
Alex Dumbrava, 42 de ani. Este unul dintre detinatorii recordului actual de traversare a Marii Negre, stabilit in 2017 pe ruta Mangaia – Batumi, la 11 zile si 6 ore. A practicat handbal si judo in adolescenta. Se antreneaza din 2016 pentru vaslit pe ocean. Pana atunci a participat constant la concursuri de triatlon si semimaraton. In ianuarie 2018 s-a alaturat unui echipaj feroez ce pornea intr-o ambarcatiune cu vasle din Portugalia cu destinatia Cuba.
Tot pe aimx.ro poti citi si despre recordurile doborate intr-o cursa celebra de 10 kilometri, aici !!!
Autor: Vlad Lucian Arhire