Se clatina recordul la 48 de ore de alergare!!?? Daniel Trusca e senzational

280

Daniel Trusca a trecut de jumatatea ultramaratonului de 48 de ore de la Kladno, Cehia. Ultramaratonistul roman „vaneaza” recordul national la 48 de ore de alergare. „Este putin obosit, dar la fel de determinat”, sunt vestile care vin de peste hotare. Daniel Trusca, 52 de ani, este si liderul concursului, cu un avantaj de un kilometru in fata finlandezului Ville Niemenmaa. 

Ultramaratonistul roman este senzational. A alergat dupa primele 24 de ore o distanta impresionanata: 203 kilometri

in ciuda caldurii sufocante de ieri, Daniel a mers ceas. Prima oara cand a trecut de 6 minute/km a fost la kilometrul 39. Atunci a alergat in 6:05. Nu a dormit noaptea. A stat mai mult la orizontala, timp de doua ore, pentru a-si reincarca bateriile. „Parca pluteste!” a spus sotia lui Daniel pentru aimx.ro. Pana sambata la pranz nu suferise nicio accidentare, iar starea psihica era buna.

Daniel Trusca trebuie sa mai alerge in urmatoarele 24 de ore cel putin 105 kilometri pentru a bate recordul detinut in acest moment de Cristi Borcan.

CUM A EVOLUAT RECORDUL LA 48 DE ORE DE ALERGARE: 

Nicu Buceanu, 2018 – Timisoara : 303 kilometri

Cristi Borcan, 2019 – Polonia: 307 kilometri

„Mi se pare un om foarte serios. Din punctul meu de vedere cred ca o sa spulbere recordul. Il apreciez foarte mult pentru ceea ce face. Il apreciez si ma bucur enorm ca reuseste sa ridice stacheta. Cred ca daca a avut o pregatire buna si cu siguranta a avut-o poate sa spulbere acest record. Ma gandesc ca ar putea alerga chiar si spre 380 de kilometri. In luna septembrie voi participa si eu la o cursa de 48 de ore in Italia. Nu ma duc sa bat recordul. Eu la toate concursurile ma duc cu un sigur lucru in gand: sa fiu concentrat. Daca alergi dupa un anumit numar de kilometri mintea e stresata si ocupata pe cifrele alea” – Nicu Buceanu pentru aimx.ro

Tot pe aimx.ro puteti citi si despre romanii care participa in aceste ore la Campionatul Mondial de Rogaining, 24 de ore de orientare, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire