Reprezentanții Craiovei au câştigat titlurile de campioni naţionali de cros, la Botoşani

313
Reprezentanții Craiovei au câştigat titlurile de campioni naţionali de cros, la Botoşani
sursa foto Cristina Vasiliu

Reprezentanții Craiovei, Corneschi și  Ancuţa Bobocel Lădaru au câştigat, sâmbătă, titlurile de campioni naţionali de cros, la competiţia desfăşurată în Pădurea Rediu din Botoşani.

Reprezentanții Craiovei s-au impus la individual. Întrecerea pe echipe a fost câștigată de CSM Cluj-Napoca,echipă urmată de SCM Craiova şi de CSA Steaua.

În concursul feminin al senioarelor, Ancuţa Bobocel Lădaru (legitimată la CSU Craiova și la CS Dinamo) a fost înregistrată pe 8 kilometri cu timpul de 26 minute 22 secunde 72/100. Ancuța a fost urmată de Claudia Prisecaru (CSM Focşani 2007), cu finish în 26 minute 34 secunde 62/100 şi de Adelina Elena Panaet (CS Ştiinţa Bacău-CSM Piteşti), cu finish în 26 minute 43 secunde 23/100.

La echipe CSM Craiova a câștigat după clasările obținute de Cristina Bălan, Ionela Puia, Maria Diana Lătăreţu și Ana Maria Trocan. Pe doi a fost CS Pandurii Târgu Jiu cu Mihaela Cepoi, Alina Eremia și Andreea Chivoiu. Pe trei a fost ACS Sportul Feroviar cu Adela Bălţoi, Alexandra Cotenciu și Oana Ivăncescu.

La Naționalele de Cros, Alex Ilie Corneschi (CSM Craiova) a fost cronometrat pe 10 kilometri cu timpul de 29 minute 46 secunde 44/100. Maxim Răileanu (CSM Cluj-Napoca) a fost pe doi cu timpul 29 minute 56 secunde 06/100. Ştefan Gavril (CSM Cluj-Napoca) a fost pe trei în 30 minute 11 secunde 41/100.

La echipe, primul loc a fost ocupat de CSM Cluj-Napoca (Maxim Răileanu, Alexandru Gavril, Tudor Sevciuc, Szabolcs Istvan Gyorgy). SCM Craiova a fost pe doi (Ilie Corneschi, Robert Necula, Gheorghe Surlea, Marius Buşcă). CSA Steaua a fost pe 3 (Leonard Mitrică, Ionuţ Zincă, Andrei Cristian Ştefana).

La sub 23 de ani, Adrian Grecea (CSA Steaua Bucureşti) a ieşit învingător cu timpul de 23 minute 50 secunde 2/10 pe 8 km. Peter Herman (SCM Gloria Buzău) a fost pe doi în 23 minute 57 secunde 3/10. Mihai Cochior ( legitimat la CS Poli Iaşi și la SM Timişoara) a fost pe trei în 24 minute 48 secunde 6/10.

La echipe a câştigat SCM Gloria Buzău cu Peter Herman, Iulian Melniciuc, Cătălin Tocilă și Alexandru Dinu.

Anita Zaro (CSU Poli Timişoara) s-a impus pe distanța de 6 kilometri în 21 minute 36 secunde 21/100. Iulia Drăgoi (CSU Poli Timişoara) şi Angela Olenici (CSA Steaua Bucureşti) au fost în top 3. La echipe victoria a revenit fetelor de la CSU Poli Timişoara (Anita Zaro, Iulia Drăgoi, Yasmina Tămăşilă, și Ramona Covercă).

Pe AIMX aflați aici și despre evenimentul de la „Cheile Gradistei” care îi așteaptă pe alergătorii montani pe 13 și 14 noiembrie la Spartan Race România.