Se „redeschid” muntii pentru alergare: Retezat SkyRace 2021 va avea loc pe 19 iunie

386

Organizatorii concursului de alergare montana Retezat SkyRace au anuntat ca a noua editie a competitiei se va desfasura pe 19 iunie 2021. 1000 de locuri sunt puse la bataie. Dintre acestea mai sunt libere 570. 430 de concurenti si-au transferat inscrierea de anul trecut. Dupa un an aproape blocat de pandemie alergatorii au sanse mari sa se intoarca din nou pe potecile de munte in cadru organizat, spune cu incredere si entuziasm Lucian Al Marii, omul care organizeaza prin intermediul asociatiei Sport la Orice Varsta mai multe concursuri de alergare, printre ele si Retezat SkyRace.

Lucian Al Marii: „Ne-am mobilizat si am inceput pregatirile pentru editia a 9-a a Retezat SkyRace”

„Antrenati-va! Va fi greu ca de obicei” le transmit organizatorii alergatorilor. Retezat SkyRace se va desfasura in 2021 cu probele traditionale: Custura – 28 de km, +2300 m, Buta – 23km, +1400 si Valea Marii 7km, +300m.

„Vor fi proceduri, va fi cu masca, ne vom adapta la toate cerintele si vom copia tot ce e mai bun si eficient de la altii mai buni ca noi. Am incredere maxima. Mai sunt 5 luni, lumea se vaccineaza deja, exista teste rapide, lucrurile stau mult mai bine astazi fata de anul trecut”, a declarat Lucian Al Marii pentru aimx.ro.

Alergatoarea Dana Accacia in timpul RSR 2017

Inscrierile au fost deschise deja.

„Nu am neaparat asteptari. Pasii sunt mici. Eu sunt foarte optimist, exista sete de competitii si mai ales exista dor de competitii ca RSR, Corcova si celelalte evenimente Sport La Orice VARSTA. Sunt sigur ca va fi bine si teama de pandemie nu va conta, atata timp cat putem crea spatiu de siguranta si proceduri eficiente pentru particpanti” a mai completat Lucian Al Marii.

Ultima editie a Retezat SkyRace a fost castigata de Cristi Mosoiu

Cristi Mosoiu trece primul linia de sosire in proba CusturaRSR 2019

TOP 5 Retezat SkyRace Custura- 2019:

  1. Cristi Mosoiu        3.09.25
  2. Paul Pepene         3.11.31
  3. Scooty Hawker     3.11.36
  4. Viorel Palici          3.14.04
  5. Andrei Preda        3.15.13

Imediat dupa concurs Cristi Mosoiu declara pentru aimx.ro: „Nu am simtit nicio presiune ca erau in spatele meu. In timpul cursei ma gandesc doar sa alerg cat mai bine. Sunt foarte emotionat inainte. Incep pregatirea din timp. Prietenii imi spun sa nu mai fiu asa, dar daca nu ai emotii parca nu-ti pasa de cursa.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre una dintre marile sperante ale atletismului romanesc, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: FishEye, Pixel ProSport