Retrageri importante în sporturile de iarnă. Astrid Jacobsen se dedică medicinei

87

Retrageri importante în sporturile de iarnă. Norvegianca Astrid Jacobsen a renunţat la schi fond pentru a se dedica medicinei, iar italiencele Nadia şi Elena Fanchini şi-au anunţat simultan retragerea din schiul alpin.

Astrid Jacobsen, aur mondial şi olimpic la schi fond

Fosta campioană mondială şi olimpică la schi fond, norvegianca Astrid Uhrenholdt Jacobsen, a  pus punct carierei sportive şi a anunţat că se va dedica profesiei de medic.

”Sunt gata să-mi petrec timpul într-un mod diferit şi să pun în prim plan definitivarea studiilor medicale. De aceea anunţ că mă voi retrage de la echipa naţională”, a dezvăluit Jacobsen, care susţine că pandemia de coronavirus i-a arătat cât de importantă este medicina.

Jacobsen (33 de ani) mai are nevoie de un an pentru a-şi finaliza studiile. Norvegianca a câştigat titlul mondial la sprint în 2007 şi are un aur olimpic şi două medalii de aur la Mondiale, în competiţiile de ştafetă.

Şi italiencele Nadia şi Elena Fanchini, ambele medaliate mondiale şi victorioase în Cupa Mondială de schi alpin, şi-au anunţat, simultan, retragerea din activitatea sportivă.

Nadia Fanchini (33 de ani) a câştigat în Cupa Mondială un slalom super-uriaş în 2009, la Lake Louise, şi o coborâre, în 2016, la Thuile. A urcat de 15 ori pe podiumul Cupei Mondiale.

Italianca a fost medaliată cu bronz în proba de coborâre la Campionatele Mondiale de la Val d’Isere în 2009, apoi a cucerit argintul la aceeaşi probă, în 2013, la Schladming.

Sora sa mai mare, Elena (34 de ani), a câştigat două probe de coborâre din cadrul Cupei Mondiale, în 2006, la Lake Louise, şi în 2015, la Cortina d’Ampezzo. Are şi ea un argint la Campionatele Mondiale, în 2005, la Bormio, în proba de coborâre.

„Am început să concurez cu Elena şi terminăm împreună. Momentul de a părăsi competiţia este dificil, chiar dacă în calitate de sportivi ştim că vine o zi mai devreme sau mai târziu”, a scris Nadia Fanchini pe contul său de Instagram.

Tot pe aimx.ro poti citi aici ce competitii de atletism s-au mai amanat din cauza pandemiei.

Credit foto: iltalehti.fi