Rezultat istoric pentru Romania la sarituri cu schiurile! Declaratia data de Haralambie

412
Rezultat istoric pentru Romania la sarituri cu schiurile! Declaratia data de Haralambie

Rezultat istoric pentru Romania la sarituri cu schiurile! Brasoveanca Daniela Haralambie (CS Dinamo) s-a clasat pe locul 13 la Campionatului Mondial de schi nordic. Intrecerile se desfasoara la Seefeld, in Austria. Sportiva din Sacele a adunat 220,6 puncte. Haralambie a avut sarituri de 95.5 metri si 98 de metri.

Rezultat istoric pentru Romania la sarituri cu schiurile! Declaratia data de Haralambie pentru AIMX:

„A fost un concurs foarte bun pentru mine! Toate sariturile au fost peste 90 de metri. M-am mobilizat si am concurat foarte bine. Am avut cel mai bun rezulatat al meu din sezon! Am fost aproape de top 10 ! Sper sa am si clasari in primele 10! Chiar daca nu am avut rezultate atat de bune in sezonul acesta in Cupa Mondiala, am reusit cand a contat si sper ca de aici sa cresc!”– Daniela Haralambie

In prima mansa, Haralambie a sarit 95.5 metri si a strans 108.2 puncte. Dana a incheiat mansa pe locul 14.

In mansa a doua, Haralambie  a atins punctul de constructie al trambulinei la 99 de metri. Daniela a strans 220.7 puncte si s-a clasat pe a 13-a pozitie.

Maren Lundby, campioana olimpica la Pyeongchang si-a completat palmaresul cu titlul mondial cucerit in Austria. Lundby a obtinut un total de 259,6 puncte. Sariturile de 106 metri, respectiv 104 metri i-au adus norvegiencei primul titlu mondial. Lundby a facut parte si din echipa Norvegiei care a castigat medalia de bronz in Austria.

La individual podiumul a fost completat de Katharina Althaus din Germania cu 259,1 puncte si de austriaca Daniela Iraschko-Stolz cu 247,6 puncte.

Norvegianca Maren Lundby a devenit campioana olimpica  la PyeongChang, dupa un concurs foarte strans, in fata germancei Katharina Althaus si a japonezei Sara Takanashi.  Daniela Haralambie a terminat atunci pe locul 25.

Pentru Daniela Haralambie urmeaza competitiile din Norvegia si Rusia!

„Duc sezonul pana la capat! 8-10 martie concurez la Oslo. Vor urma intrecerile de la Lillehammer,  Trondheim, Nishny Tagil si Chaikovski”-Daniela Haralambie

Sursa foto Daniel Maximilian Milata

Autor: Ovidiu Pețenghea