Rezultat contestat la Quarantine Backyard Ultra: a castigat americanul Wardian dupa 63 de tururi

263

Quarantine Backyard Ultra a ajuns la finish. Doi valorosi ultramaratonisti s-au batut pana la capat: este vorba de americanul Michael Wardian (foto arhiva) si cehul Radek Brunner. A castigat Michael Wardian dupa ce a parcurs 422,3 kilometri in 63 de ore, adica 63 de tururi. Concursul i-a provocat pe alergatori sa parcurga 6,7 kilometri in fiecare ora. 11 romani s-au aflat la start. Gabriela Stefania Iaciu a obtinut cel mai bun rezultat. S-a oprit dupa 25 de tururi.

Americanul Michael Wardian a castigat Quarantine Backyard Ultra cupa ce Brunner a fost descalificat de organizatori.

Michael Wardian a intrat in posesia marelui premiu la Quarantine Backyard Ultra: „The Golden Toilet Paper Roll”. Wardian este un celebru ultramaratonist american cu multe rezultate valoroase la activ ( locul 3 la Campionatul Mondial de 50 de km in 2009, argint la Mondialul de 100 de kilometri in 2011 etc). Wardian s-a aoprit dupa 63 de tururi, recordul mondial la masculin fiind de 69. Nu a fost insa un final de ultramaraton linistit.

Organizatorii l-au descalificat pe cehul Radek Brunner (pe podium la ultimele 4 editii ale Spartathlonului), dupa ce a intarziat 1 minut si jumatate sa porneasca in tura. Radek a alergat pe banda in propria locuinta si se afla pe banda, dar se pare ca tehnica i-a jucat feste, iar clopotelul care il anunta sa porneasca nu a mai sunat. Organizatorii nu au vrut sa faca niciun fel de compromis.

Imediat persoanele care asistau in mediul virtual la acest duel au contestat decizia. „Ati avut tot timpul probleme tehnice si noi am respectat asta. Cand a avut si un concurent probleme tehnice voi l-ati descalificat asa, pur si simplu? Rezolvati-va problemele si apoi vorbiti! Ati „omorat” concursul”, a fost una dintre reactii. Si antrenorul Gabrielei Iaciu a contestat hotararea luata de organizatorii Quarantine Backyard Ultra mai ales ca Radek a fost considerat cel mai „transparent” alergator. Nu si-a inschis niciodata camera pe parcursul evenimentului, chiar daca se afla in pauza.

„Oricat am dori sa cream regulamente care sa prevada totul IATA CA NU PUTEM si ceea ce se dorea sa fie o sarbatoare a ultraatletismului, EXACT IN FINALA DE DOI, s-a transformat intr-un FIASCO MONUMENTAL cand l-au descalificat pe alergatorul ceh Radek Brunner” a spus Bogdan Adrian Mihai.

Totul a culminat cu un alt incident de natura tehnica. De data aceasta lui Wardian i „s-a oprit ceasul accidental”. Oficialii competitiei au anuntat insa ca americanul a alergat suplimentar fix perioada cat ceasul „a inghetat” pentru a se inregistra pe strava distanta de 6,7 kilometri.

La finalul ultramaratonului, Wardian, vizibil obosit, a declarat ca Radek i-a impins limitele la maxim, iar concursul a intrecut toate asteptarile sale.

Gabriela Stefania Iaciu a reusit sa parcurga 25 de tururi

Inca nu exista un clasament complet al celor 2411 alergatori care au luat startul in Quarantine Backyard Ultra. Multi alergatori valorosi nu si-au incarcat rezultatele, dupa prestatii mai putin reusite. Ultramaratonista care a alergat in Stefesti, Prahova s-a oprit dupa 25 de tururi, adica 167,5 kilometri.

„Am crezut ca pot mai mult de 25 de ore, dar genunchiul cu cleme si sarme m-a tradat in ultimele 10 ore. Am incercat sa-l pacalesc si n-am reusit mare lucru. Au ramas 59 mai buni ASTAZI decat mine – vedem exact cati dupa verificarea rezultatelor (campioana lumii de anul trecut Maggie Guterl – 60 de ore – a iesit din concurs inaintea mea… si nu numai). Depinde si ce zi prinzi!
Sunt multumita pentru ca – deocamdata – 25 de ore ramane cel mai bun rezultat romanesc la Backyard Ultra si sper ca simplul fapt ca-l detin eu sa ii faca pe compatriotii mei sa-l depaseasca cu prima ocazie”,
a rezumat Gabriela evolutia sa. 

Gabriel Andrei Ailenei, 29 de ani, a reusit sa alerge 7 tururi, adica 46,9 kilometri, al doilea rezultat romanesc.

Rezultalele le gasiti aici.

Tot pe aimx.ro poti afla cum se antreneaza cel mai valoros atlet roman din 2019, AICI!

Autor: Vlad Lucian Arhire