Rezultate Parangul Night Challenge. Recordul a ramas in picioare

644

Rezultate asteptate la Parangul Night Challenge. Marii favoriti ai concursului au castigat detasat. Viorel Palici si-a anuntat prezenta la start pe ultima suta de metri. A venit, a alergat si a castigat. Concursul de alergare si schi de tura Parangul Night Challenge a ajuns la a sasea editie. Organizatorul competitiei, Avram Iancu, a luat si el startul ca parte a pregatirii pentru Arctic Ultra 6633.

Recordul a ramas in picioare la Parangul Night Challenge. Viorel Palici a castigat cu doar o secunda avans

Rezultate Parangul Night ChallengeStartul editiei a sasea a concursului Parangul Night Challenge s-a dat la ora 18.30, sambata seara. Temperatura: aproximativ un grad. Primii care au luat cei 4,5 kilometri in piept au fost concurentii de la schi de tura. La lumina tortelor au plecat apoi si alergatorii. Tot traseul a fost acoperit cu zapada. Nimeni nu a reusit sa bata recordul concursului: 40 de minute si 57 de secunde. Cel mai aproape au fost chiar detinatorii lui: Viorel Palici si Andrei Preda. Primul a anuntat ca va participa in ultimul moment. A si castigat concursul cu doua secunde in fata lui Andrei Preda.

„Nu am avut nicio sansa sa batem recordul concursului. A fost zapada foarte mare pe traseu. Am fortat chiar inainte de finish si l-am depasit pe Andrei” Viorel Palici pentru aimx.ro imediat dupa finish

Viorel Palici este proaspat medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Winter Triathlon. Weekend-ul viitor va participa la Campionatul European de Winter Triathlon care se desfasoara la Cheile Gradistei. Concursul feminin de alergare a fost castigat de Crina Buzgan. Ea a fost prima sportiva care a ajuns pe varful Parangul Mic (2074 de metri).

Rezultate Parangul Night Challenge 2019 ( masculin):

  1. Viorel Palici           42.15
  2. Andrei Preda         42.16
  3. Florin Munteanu    50.21
  4. Ionatan Binzaru    53.55
  5. Codrea Gheorghe   55.08

Rezultate Parangul Night Challenge 2019 (feminin):

  1. Crina Buzgan                  1.01.30
  2. Raluca Burtea                 1.06.15
  3. Alexandra Ungureanu      1.09.33
  4. Alina Rusu                      1.13.43
  5. Sinela Viezuran               1.18.47

Concursul de schi de tura a fost castigat de Shonn Cristopher in 1.05.26, urmat de Marton Sandor in 1.12.13, Radu Ciulei in 1.12.49 si de Bogdan Dobre, cu timpul 1.13.45. La feminin s-a impus Elena Roxana Bucur cu timpul de ora si 26 de minute. Rezultate complete gasiti aici.

UPDATE, DECLARATIE ANDREI PREDA:

„Eu am fost primul pana cu 20 de metri inainte de finish. Acolo mi-a sarit Viorel in fata si fiind o singura urma prin zapada nu prea mai aveam ce sa fac. Nu incapeam doi in paralel. Zapada era foarte mare. Ieri mi-am facut singur urma pe un sector unde ajungea la jumatate de metru. Parerea mea e ca la finish trebuiau sa fie mai multe urme pe care sa poti alerga si o poarta de finish pe care sa incapa minim doi oameni in paralel. Viorel a castigat. A fost la jumatate de metru in fata mea, dar pentru ca poarta avea latimea de doar 1 metru si jumatate nu aveam cum sa incapem amandoi„, a spus Andrei Preda pentru aimx.ro.

Autor:Vlad Lucian Arhire