Rezultate Skimo Vertical Race Azuga: final spectaculos dupa o lupta in 3

531

 Rezultate interesante la Skimo Vertical Race Azuga. Competitia de schi alpinism a ajuns la a doua editie. A fost o cursa scurta, intensa, cu adrenalina, desfasurata pe un ger naprasnic. Finish-ul a fost unul extrem de spectaculos. Rares Manea, Andrei Preda si Viorel Palici s-au „batut” pentru locul 1 pana in ultimul moment. aimx.ro are reactiile celor 3 sportivi. Palici a castigat dupa un sprint fuliminat pe ultimii 20-30 de metri. Concursul a tinut si de campionat national.

  Rezultate seniori Skimo Vertical Race Azuga: 1. Palici 2. Preda. 3 R.Manea 4. Jinga 5. Balan

Gerul Bobotezei a invaluit Azuga cu doua zile mai devreme. Cei mai valorosi sportivi din schi alpinismul romanesc au avut de infruntat temepraturi sub normalul perioadei. Startul s-a dat la ora 10 dimineata la baza partiei Sorica. „Cand am plecat erau in jur de -15 grade, iar la finish -18 grade. La final nu mai puteam sa vorbesc. Aveam toata fata inghetata. Nu ma asteptam la asa ceva. Nu am putut sa respir foarte bine din cauza gerului” a declarat pentru aimx.ro Viorel Palici. L-a completat Andrei Preda: „A fost dificil pentru ca a fost foarte frig. Si acum, dupa ce am ajuns acasa, inca tusesc”. Rares Manea a avut o dubla calitate: organizator si concurent. „M-am trezit la ora 6 dimineata. A trebuit sa amenajez zona de finish, sa amplasez poarta. Foarte frig pe varf. Batea vantul si temperatura era in jur de -25 de grade. Mi-am consumat mult din energie cu treburile organizatorice” a spus si Rares. Sportivul a incheiat pe locul 3 concursul, dupa ce a condus trei sferturi din cursa.

Finish in forta la Azuga. aimx.ro „recreeaza” cursa prin declaratiile lui Palici, Preda si Manea

Rezultate Skimo Vertical Race Azuga„Au plecat toti tare. Eu am luat startul mai usor. Eram si pe locul 5 la un moment dat. Am preferat sa stau la cutie pana in ultima parte pentru a-mi pastra din energie”, a dezvaluit Viorel Palici. Lider timp de trei sferturi din cursa Rares Manea a explicat strategia sa:”Am plecat in forta. A fost o cursa ca la ciclism, cu Palici si Preda in plasa mea. Poate as fi putut sta si eu in plasa, dar ar fi insemnat sa ies din ritmul pe care mi l-am impus. Fizic sunt pregatit foarte bine si am vrut sa fac diferenta pe partea cea mai abrupta. Ei au rezistat insa toata aceasta perioada, ceea ce inseamna ca sunt sportivi puternici. La fel ca si mine”.

A urmat sprintul, iar Manea continua: „Am cedat la sprint. Am incercat sa tin pasul, dar nu am mai avut suflu. I-a avantajat poate si faptul ca sunt alergatori montani.” „Ultima urcare e mai „dulce”. Nu e asa abrupta. Mergeam la 3 metri in spatele lui Rares cand am sprintat. A venit si Andrei langa mine, dupa care m-a depasit pentru o scurta perioada. Am pastrat ultima explozie pentru final. Tot timpul imi pastrez o rezerva. Pentru mine e ori la bal, ori la spital.” „Am accelerat pe final aproape in acelasi timp cu Viorel si l-am depasit pe Rares. Stiam ca e mai greu sa-l bat pe Viorel la sprintul final si mi-am facut strategia sa plec mai din timp. A venit puternic pe ultimii 20 de metri si a castigat. M-am gandit ca daca as intarzia atacul ar putea veni langa mine din nou si Rares. Asa mi-am asigurat locul 2. A fost o cursa scurta, intensa, cu emotii. Pentru ca dureaza foarte putin orice greseala te costa”, a declarat si Andrei Preda.

Rezultate cadeti masculin Skimo Vertical Race Azuga:

  1. George Jinga 2. Surdu Constantin 3. Robert Vociu

Rezultate juniori masculin Skimo Vertical race Azuga:

  1. Dragos Blaj   2. Claudiu Stanciu 3. Ionatan Banzaru

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Skimo Vertical Race Azuga – FOTO 2018