Rezultatele de miercuri la Europenele de Natatie. La Glasgow sunt trei romani

277
Rezultatele de miercuri la Europenele de Natatie. La Glasgow sunt trei romani

Rezultatele de miercuri la 200 metri spate: a castigat polonezul Radoslaw Kawecki in 1:49.26. Germanul Christian Diener a fost pe doi in 1:50.05. Al treilea clasat a fost britanicul Greenbanck cu finish in 1:50.09. Pentru probele de la Glasgow au fost inscrisi cei trei romani Robert Glință, Daniel Martin si Cătălin Ungur. Antrenori sunt Mugur Tomescu și Iulian Matei. Daniel Cristian Martin a fost al 9-lea in seria a 4-a cu timpul 1:55.95. Robert Glinta a inotat la Londra la International Swimming League ca pregatire pentru European. Rusul Morozov a facut record european la 50m bras!

Rezultatele de miercuri la Campionatului European de inot pentru seniori in bazin de 25 de metri.

La 50 metri bras, rusul Vladimir Morozov a castigat dupa ce a facut record european in 25.51!

La 400 metri liber a castigat Danas Rapsys in 3:33.20. Britanicul Thomas Dean a fost pe doi in 3:37.95. Italienii s-au intrecut pentru bronz. A castigat Gabriele Detti in 3:38.06. Conationalul, Matteo Ciampi a fost pe 4 in 3:38.96.

Joi intra in preliminarii la 100 metri spate romanii! Daniel Cristian Martin este in seria a treia. Catalin Paul Ungur este in seria a 4-a, iar Robert Glinta va inota in seria a 5-a din cele 7 programate la Glasgow.

Anul trecut in orasul scotian, Robert a devenit vicecampion european. Performanta a fost reusita la cursa in care s-a inotat intr-un ritm fantastic. Rusul Kliment Kolesnikov a cucerit medalia de aur dupa ce a stabilit un nou record mondial.

Robert Glinta a cucerit argintul cu timpul de 24 de secunde si 55 de sutimi

Robert a cucerit medalia de argint la Campionatul European de la Glasgow in proba de 50 de metri spate. Un singur sportiv a fost mai bun ca Glinta: rusul Kliment Kolesnikov. Glinta il intrecuse in semifinale. Rusul de doar 18 ani a facut o cursa exceptionala si a doborat si recordul mondial cu 4 sutimi de secunda. A incheiat cursa fix in 24.00.

Sursa FRNPM

Pe AIMX puteti citi si despre „operatiunea Antarctica”! Detalii despre inotul in ape libere al lui Paul Georgescu AICI!

Autor: Ovidiu Pețenghea