Rezultatele românilor de duminică, 1 august, la Tokyo, la Jocurile Olimpice

154
Rezultatele românilor de duminică, 1 august, la Tokyo, la Jocurile Olimpice
sursa Rareș Andrei Toader

Rezultatele românilor de duminică, 1 august, la Tokyo. Bianca Ghelber s-a calificat în finală la aruncarea ciocanului la Jocurile Olimpice din Japonia! Sportivele din România au învins în optimi Egipt, scor 3-0 în turneul olimpic! În următoarea fază, România va întâlni, luni, echipa din Hong Kong.

Rezultatele românilor de duminică, 1 august, la Tokyo, în turneul olimpic. Bianca Ghelber este în finală la aruncarea ciocanului! Echipa feminină de tenis de masă s-a calificat în sferturile de finală!

Partida dintre România și Egipt a fost deschisă de dublul format din Elizabeta Samara și Daniela Dodean Monteiro. Tricolorele au trecut de Yousra Helmy și Farah Abdelaziz, scor 3-0 (11-8, 13-11, 11-6)!

A urmat meciul de simplu între Bernadette Szocs şi Dina Meshref. Sportiva din Egipt a condus cu 2-0 la seturi, dar Bernadette Szocs a recuperat şi a luat trei seturi la rând (11-6, 11-7, 11-7).

Elizabeta Samara a adus punctul decisiv şi a asigurat prezenţa României în sferturile de finală, după ce a învins-o pe Farah Abdelaziz, cu 3-1 (11-6, 9-11, 11-9, 11-8)!

Atleta Bianca Ghelber s-a calificat în finala probei de aruncarea ciocanului, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Alina Rotaru şi Florentina Iuşco s-au oprit înainte de ultimul act.

La aruncarea ciocanului, Bianca Ghelber a reuşit o aruncare de 71.72 metri, cu care s-a clasat pe locul 7 în grupa B de calificare. Primele aruncări au măsurat 69.78 metri şi 70.80 metri. Ghelber s-a calificat în finala probei, care va avea loc marţi.

La săritura în lungime, Alina Rotaru a fost pe locul 10 în grupa A de calificare, cu cea mai bună săritură de 6.51 metri. În gripa B, Florentina Iuşco s-a clasat pe locul 9, cu 6.36 metri cea mai bună performanţă a ei în concursul olimpic.

La lupte, Alin Alexuc-Ciurariu a fost învins de Lopez Nunez în meciul de debut la categoria 130 kilograme.

Pe AIMX aflați aici  vești despre sportivii României care participă la Tokyo!