Robert Grumeza, juniorul care domina schi biatlonul! 3 titluri nationale la Cheile Gradistei

729
Robert Grumeza, juniorul care domina schi biatlonul! 3 titluri nationale la Cheile Gradistei

Robert Grumeza a castigat titlul national dupa o intrecere contra reprezentantilor clubului din Miercurea Ciuc.

1.Grumeza Robert (Css Dinamo Rasnov)
2.Tamas Kovacs(Css Miercurea Ciuc)
3.Boda Gergely(Css Miercurea Ciuc )

„Campionatul national a fost unul reusit din toate punctele de vedere! Pentru mine si echipa mea, am reusit sa fiu in varf de forma. Am reusit sa am si o tragere buna,iar aceste lucruri mi-au adus 3 titluri de campion national.”

 Robert Grumeza a castigat titlul national in probele de : Sprint, Pursuit si Stafeta.

„Acest lucru ma motiveaza si ma incurajeaza pentru concursurile din viitor ! Conditiile meteo nu au fost foarte favorabile,a plouat si a fost ceata,dar aceste lucruri nu ne-au oprit sa concuram.”

Robert Grumeza: povestea de succes in biatlon.

„Am inceput in anul 2012! Eram in clasa a 5-a cand la scoala mea s-a facut o selectie pentru o grupa de incepatori. Eu am fost pus pe schiuri de alpin de la varsta de 3 ani de catre tatal meu. M-a atras mult acest sport prim complexitatea lui, iar la prima mea competitie pe plan national (nelegitimati) am reusit sa fiu cel mai bun din selectie. Atunci am simtit gustul victoriei si m-a motivat si m-a ambitionat sa devin tot mai bun. M-a inspirat si incurajat antrenorul care m-a descoperit Pelin Gheorghe.”

Robert Grumeza dedica fiecare trofeu parintilor!

„Am fost mereu sustinut de parinti, in tot ceea ce inseamna sport.”

Robert Grumeza s-a nascut in ianuarie 2001 la Brasov, e inspirat de Martin Fourcade si are 2-3 antrenamente pe zi.

A fost un sezon in care Robert a obtinut primul loc la Cupa Austriei si detine 15 titluri de campion national. Punctul sau forte este deplasare pe schiuri si psihicul puternic.

„Ma antrenez zilnic si fac mult „Tub” static sa imbunatatesc tragerea. ” Tubul” este procedeul prin care stau in pozitie de tragere si imit tragerea si efectuez manevrele folosite in poligon. Concentrare o imbunatatesc facand „Tub”.

Sezonul nu s-a incheiat pentru Robert Grumeza.

„Mai am in perioada 28-31.03 Campionatul National Scolar, la Harghita Bai.Vor fi in concurs tot adversarii pe care i-am avut si la Nationalele  la Cheile Gradistei. Sunt sportivi de la cluburi din toata tara. Apoi voi incheia sezonul competitional de iarna.”

Autor: Ovidiu Pețenghea