Robert Hajnal este lider in ultramaratonul de 3 zile din Bucovina

607

   Comuna Fundu Moldovei, din pitoreasca Bucovina, gazduieste in week-end-ul 2-4 iunie unul din cele mai asteptate ultramaratoane de la noi din tara. Competitia a ajuns la a patra editie. Organizatorii ii provoaca pe sportivi sa alerge 100 de kilometri impartiti in 3 zile. Prima etapa are 42 de km, cea de-a doua 50, iar ultima un „sprint” de doar 8 kilometri. Cursa este accesibila atat incepatorilor, cat si celor avansati. Altitudinea maxima este de 1284 de metri, cu startul la 720 de metri . Concursul conteaza ca si cursa de calificare pentru celebrul Ultra Trail du Mont Blanc. 

     HAJNAL PRIMUL DUPA 92 DE KILOMETRI

9 ore, 4 minute si 46 de secunde este recordul cursei detinut de ultramaratonistul Robert Hajnal. Acesta conduce si la editia din 2017 dupa parcurgerea primelor doua etape. Robert a castigat ambele zile. A scos 3 ore, 43 de minute si 30 de secunde pe primii 42 de kilometri si 4 ore, 11 minute si 9 secunde in runda de 50 de kilometri.

Recordul este in pericol sa cada: ” A fost foarte fain. Puțin cam cald, dar mi-a prins bine. Am venit sa alerg cât pot și cat mă lasă corpul. Deocamdată am alergat cu 35 de minute mai bine fata anul trecut. Traseul este unul alergabil fara foarte mare diferenta de nivel, …prin satele din Bucovina. Mai sunt mâine 8 km,  dar o sa fie bine ca nu mă doare nimic”, a spus Robert pentru aimx.ro. 

„Concursul isi merita renumele de top 50 mondial. Este un adevarat festival de alergare. Se alearga si pe proprietati private. Oamenii locului sunt foarte primitori, iar organizatorii incearca sa fie toata lumea fericita. Sa vezi Bucovina sub talpa ta este un motiv de sarbatoare. ” – Levente Polgar, ultramaratonist Aiud, la a treia participare la Ultrabug

In zgomot de talangi si de aplauze concurentii sosesc unul cate unul la linia de finish. Dupa prima zi doar 69 de barbati si 25 de femei au reusit sa termine in timpul impus de organizatori. „A fost foarte cald. 30 de grade. Cuptor. Acum stam si ne verificam „prajelile” .Este un traseu alergabil. M-am simtit foarte bine. Eu sunt undeva in top 10 dupa ce prima zi a fost foarte proasta. Au venit alergatori excelenti, consacrati cum sunt  Salagean, Codrea Gheorghe si bineinteles Robert Hajnal”, a declarat pentru aimx.ro ,Mihai Ungur din Bistrita.

Maine, imediat dupa concurs va avea loc mult asteptata petrecere de la stana cu bucate traditionale din Bucovina.

Podium a doua zi, masculin:

  1. Robert Hajnal                       4.11.09
  2. Stefan Salagean                   4.38.05
  3. Codrea Gheorghe                 4.46.45

Podium a doua zi, feminin:

  1. Cristina Cecan                       5.39.47       
  2. Georgeta Manolache             6.00.25
  3. Liliana Mariana Nitu               6.35.36