Robert Hajnal impresioneaza din nou la UTMB. Alearga imbracat in culorile tricolorului

478

Robert Hajnal impresioneaza din nou la UTMB. Ocupantul locului 2 in 2018 se afla pe podium in aceasta dimineata. Ultramaratonistul roman pare intr-o forma excelenta si a trecut cu bine noaptea. Timpii sai intermediari sunt mai buni fata de cei de anul trecut. Robert are numarul 52 si a parcurs 126 de kilometri pana la ora 10.

Robert Hajnal impresioneaza si la aceasta editie a celui mai important concurs de alergare montana din lume: UTMB

2543 de ultramaratonisti au luat startul vineri seara la ora 19, ora Romaniei, in cursa de 170 de kilometri cu 10000 de metri diferenta de nivel. Pana in aceasta dimineata au abandonat 271. Robert s-a aflat la primul punct de control (kilometrul 8) in pozitia 37. De atunci a tot inceput sa urce in clasament. La kilometrul 68 ultramaratonistul a ajuns pe a treia treapta a podiumului si nu a mai cedat-o pana in acest moment. Coincidenta sau nu, Robert si-a ales un echipament in culorile drapelului national: pantaloni scurti rosii, tricou galben si vesta albastra. Fata de anul trecut, cand s-a imbracat foarte gros, la aceasta editie a ales echipament „light” si pe timp de noapte. Asta si datorita temperaturilor mult mai ridicate.

Chiar inainte de a ajunge la Champex-Lac ( kilometrul 126), Robert a fost incurajat fantastic de pe margine in limba spaniola. Inainte de a intra in punctul de control cei din stafful sau i-au transmis succint situatia in care se afla. Robert a avut parte de un mesaj si si-a schimbat tricoul.

Spaniolul Pau Capell este liderul cursei. La 22 de minute in spatele lui se afla favoritul gazdelor, Xavier Thevenard. Pe 3 vine Robert Hajnal la 33 de minute distanta de francez.

Robert Hajnal vrea sa-si imbunatateasca  timpul care i-a adus locul 2 anul trecut: 21 de ore, 31 de minute si 37 de secunde.

UPDATE, ORA 14.45:

Robert Hajnal s-a oprit imediat dupa punctul de control de la Giete. Din primele informatii a anuntat ca este lipsit de energie, dar din punct de vedere medical lucrurile sunt ok. O fotografie a celor de la IrunFar il infatiseaza intins pe jos. Ultramaratonistul a facut o cursa extraordinara pana la kilometrul 126, cand se afla inca pe locul 3. Robert a parcurs pana acum 142,7 kilometri din cei 170. La ora 14.45 se afla pe locul 24. Se pare ca Robert va cobora spre Col de la Forclaz si exista posibilitatea sa abandoneze.

UPDATE 17.50: Robert Hajnal a decis sa abandoneze dupa aproape 22 de ore de efort.

Tot pe aimx.ro puteti citi si despre performanta istorica din ciclismul romanesc, aici!!!

 

Autor: Vlad Lucian Arhire