Robert Hajnal scrie ISTORIE! Rezultat FABULOS la UTMB!!!

1137

    Robert Hajnal a dat lovitura la UTMB. 1 septembrie 2018 va ramane o data istorica pentru alergarea montana din Romania. Ultramaratonistul nascut la Petrila s-a clasat pe locul al doilea in „CURSA REGINA” de 170 de kilometri. UTMB este Champions League-ul alergarii montane. Iar Robert „a jucat” finala.

Robert Hajnal s-a clasat pe locul 2 la UTMB   (FOTO UTMB 2017)

Robert Hajnal a facut o cursa incredibila. Romanul de la echipa CEP Romania s-a clasat pe locul al doilea intr-o competitie cu o concurenta puternica. A fost tot timpul in fata, in top 30. Dupa kilometrul 70 a intrat in primii 10 alergatori si a continuat sa urce constant. La kilometrul 136, La Giete, Robert Hajnal a trecut pe locul al doilea in clasament. 

Nu l-a mai cedat pana la final. Timpul sau a fost de 21 de ore, 31 de minute si 37 de secunde . Ultimii 2 kilometri ai alergarii au fost surprinsi in direct de cei care se ocupa de transmiterea concursului pe site-ul oficial. Robert a avut puterea sa le faca cu mana oamenilor care il aplaudau si il incurajau si sa bata palma cu acestia. „Bravo” si „super!” au fost cele mai dese incurajari auzite.”O performanta fantastica pentru romanul Robert Hajnal”.Bucura-te, Robert! Ai facut-o!!! Ce baiat destept!”, au spus si comentatorii. Cu 3-4 sute de metri inainte de linia de finish Hajnal a primit un drapel romanesc si asa a talergat pana la linia de sosire. 2561 de concurenti au luat startul la editia din acest an. UTMB 2018 a fost castigat de francezul Xavier Thevenard. Xavier a fost aclamat de o multime entuziasta la finish. In ultimele sute de metri a trecut printr-un „tunel” de oameni. Imaginea a amintit de celebrele catarari din Turul Frantei cand ciclistii abia isi fac loc prin multime. Xavier a incheiat cursa in 20 de ore, 44 de minute si 16 secunde.

In luna mai Robert Hajnal a reusit un alt rezultat extraordinar: locul 15 la Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan. Imediat dupa cursa declara pentru aimx.ro: „Este un inceput de unde pot sa imbunatatesc. Stiu care este nivelul meu in acest moment. Este kilometrul 0 pentru mine. Consider ca Mondialul este cel mai corect barometru pentru a-mi evalua nivelul meu in acest moment.”

Autor: Vlad Lucian Arhire