Robert Jitaru s-a calificat în sferturile turneului internaţional de la Debrecen

66

Robert Jitaru s-a calificat în sferturile de finală ale categoriei 57 kg la ”Memorialul Istvan Bocskai”, de la Debrecen (Ungaria). Boxerul român l-a învins prin KO tehnic în repriza a treia pe maghiarul Laszlo Bernath. Marele vis al lui Jitaru în 2020 este calificarea la Jocurile Olimpice din acest an, de la Tokyo.

Robert Jitaru are două şanse de a merge la JO

Jitaru va lupta în sferturile de finală cu francezul Samuel Kistohurry, care a câştigat şi el înainte de limită (repriza a doua) în faţa unui pugilist din Ungaria, Gabor Virban.

Marele vis al lui Robert Jitaru pentru 2020 este însă calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Biletele pentru JO se vor împărți în cadrul a două turnee ce vor avea loc în acest an. Turneul European se va desfăsura în aprilie, la Londra, în vreme ce Turneul Mondial va avea loc în mai, la Paris.

Pugilistul în vârstă de 22 de ani speră chiar la o medalie dacă va ajunge la competiţia supremă a sportului. „O medalie la Jocurile Olimpice înseamnă o realizare pe viaţă, ţi se deschid nenumărate porţi, merită toate aceste sacrificii”, a spus Jitaru la finalul anului trecut.

Boxerul născut în Făurei este unul dintre cei mai promiţători pugilişti români ai ultimilor ani. Cariera sa internaţională a început cu două medalii de bronz la Campionatele Europene de Juniori, din 2014 şi 2015.

Jitaru a continuat în stil mare şi şi-a îmbunătăţit palmaresul cu două medalii de aur la Campionatele Europene U22, la categoria 56 de kilograme, cucerite la edițiile din 2017 (Brăila) și 2018 (Târgu Jiu).

Robert Jitaru nu a făcut deplasarea anul trecut la Campionatul Mondial de seniori de la Ekaterinburg (Rusia) din cauza unei accidentări.

Turneul de la Debrecen se află la ediţia a 64-a şi beneficiază de participarea boxerilor din Austria, Belarus, Botswana, Canada, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Anglia, Finlanda, Franţa, Georgia, Grecia, Ungaria, India, Irlanda, Italia, Kazahstan, Lituania, R. Moldova, Norvegia, Rusia, Slovacia, Spania, Elveţia, Turcia, Ucraina, Ţara Galilor şi România.

Pe AIMX puteti citi si despre jucatoarele romane de tenis de masa care evolueaza in ITTF-Europe Top16 Cup. Articolul este aici!

Credit foto: gsp.ro