Robert Necula face MARATON! De la cursa din Bucuresti la Rotterdam.

953
Robert Necula face MARATON! De la cursa din Bucuresti la Rotterdam.
Robert Georgian Necula Photo by Ana-Maria Butnaru

Robert Necula a fost cel mai rapid roman in Maratonul de la Rotterdam. Robert putea sa riste sa mearga pentru un si mai bun „Personal Best” dar a preferat sa conserve cat mai mult energia pentru ca e un sezon plin. AIMX a stat de vorba cu protagonistul de la Rotterdam.

Robert Necula a facut la Rotterdam al doilea maraton din cariera, dupa cel de la Bucuresti.

 Robert si Claudia Dinu sunt antrenati de Ioan Moisa. Evolutia lor de la Bucuresti la Rotterdam scoate in evidenta motivatia lor, pasiunea pentru alergare si dorinta de autodepasire.
„Experienta pe care o avem este destul de mica in maraton asa ca trebuie sa avem rabdare cu rezultatele.

Pregatirea pentru maratonul de la Rotterdam,care este considerat de multi unul din primele 5 din lume a inceput inca din toamna lui 2017. Am facut pregatire specifica de maraton plus 2-3 concursuri de verificare printre care si semimaratonul de la Valencia. A fost o atmosfera incredibila ,intr-un oras grandios. Am stiut ca Rotterdam este alegerea perfecta pentru al doilea maraton personal. Prima experienta de la maratonul international Bucuresti nu fusese grozava. Am terminat destul de obosit in 2 ore si 46 minute si imi propusesem ca in al doilea maraton sa fiu mult mai precaut si mai calculat.”Maratonul de la Rotterdam: cele mai bune rezultate pentru Necula si Dinu.

Robert Necula a gestionat lansarea haotica din Olanda, cu participanti care s-au inghesuit, impins si busculat.

„Cu un start de cursa aglomerat din cauza caruia destul de multi cadeau si se calcau unii pe ceilalti am terminat primul km. cel mai incet din intreaga cursa. Apoi am reusit sa imi gasesc ritmul treptat. Am trecut de 21km. undeva in jur de 78 minute, destul de incet insa perfect ca si consum mic de energie. Dincolo de km. 38 a inceput sa fie usor dificil dar eram suficient de aproape de final si nu a mai contat.2:38:27,timpul la finalul celor 42,4km.”

Robert Necula a fost incantat de ce a gasit la Rotterdam.

„Conditii de cursa minunate si cand spun asta ma refer la hidratare,traseu,temperatura. Sunt multumit de rezultat cumva si de clasare pe 92 la open. Ramane sa imi continui pregatirea pentru campionatele nationale de maraton,semimaraton respectiv 10.000m metri.”-Robert Georgian Necula

Autor:Ovidiu Pețenghea