Robert Tamarjan vorbeste dupa Nationalele de Triatlon Supersprint

273
Robert Tamarjan vorbeste dupa Nationalele de Triatlon Supersprint
Robert Tamarjan a inceput acest an cu o medalia de aur castigata la Campionatele Mondiale de Wintertriathlon, in competitia rezervata sportivilor cu dizabilitati. Pe 16 iunie Robert
a bifat primul triatlon supersprint, dupa Europenele de Cross triatlon de la Targu Mures de anul trecut. Robert a terminat dupa 0:25:40 Paratriatlon PTS4 de la Izvorani.
„Inca sunt in faza de invatare in ceea ce privește inotul. Deci deocamdata imi e greu. Inot numai spate la competitii, sper, doar pana cand invat sa inot cum trebuie. Fiindca vin din ciclism, pe partea de bicicleta nu am niciodata probleme, din contra, acolo imi recuperez timpul pierdut la inot si in cele mai multe cazuri imi fac un avans fata de adversari. Alergarea este din ce in ce mai buna. Progresez daca luam in calcul si faptul ca in urma cu doi ani nu alergam deloc, nici nu-mi placea.”

Robert Tamarjan inoata la Triatlon, „spate”!

„Deocamdată ma simt mai bine pe spate, sunt si mai rapid si nu obosesc asa tare ca la craul. Am inotat in ritmul meu, pentru ca inca nu am destula experienta cat sa stiu cum sa imi dozez forta cand trebuie sa inot. Apoi a urmat partea de bicicleta, unde pot spune ca ma simt „acasa”. Un singur lucru nu mi-a placut, ca s-a terminat prea repede (fiind distanta de supersprint). Pana mi s-au incalzit muschii pe bicicleta, trebuia sa intru in tranzit pentru alergare. Am reusit sa mai conserv energie si pentru alergare, unde iar m-am simțit bine.”

Robert Tamarjan se pregateste pentru Mondiale

„Pot sa spun ca sunt multumit de cum a decurs concursul pentru mine. A fost o experienta buna pentru a-mi face o idee despre cum este un triatlon pe asfalt. Urmatoarea competitie pentru mine va fi Campionatul Mondial de Cross Triatlon din Danemarca.”
Dupa experienta de la Mondiale in 10 iulie  Robert va concura in octombrie la Campionatul European de Cross Triatlon din Ibiza.
”Intre aceste doua concursuri de referinta voi mai avea si alte competitii de ciclism, MTB, duatlon si triatlon la care voi participa”
Autor: Ovidiu Pețenghea