Politistul de frontiera Radu Roman a ajuns la finish in Maratonul Desertului din Oman

721

Radu Roman a incheiat cele 6 zile de intrecere in desert cu un finish in forta. Dupa 20 de ore 21 de minute si 53 de secunde Radu a obtinut locul 23.

 Etapa de final a venit dupa efortul care i-a stors de energie pe concurenti in runda a cincea de 42,2 kilometri. Primii 8 kilometri din parcursul etapei a-6-a (23 de kilometri) au fost parcursi spre Est. Briza care batea dinspre Marea Arabiei le atragea atentia concurentilor ca nu mai este mult pana la finish.

Startul s-a dat la ora locala sapte. Ultimii concurenti care au terminat etapa nocturna (a cincea) au ajuns la ora doua dimineata. Dupa 5 ore erau din nou pe traseu. Roman &co. au alergat pe dune inalte care ofereau o perspectiva senzationala!  La orizont era Marea Arabiei. Dupa 242 de kilometri ultimii 23 pareau interminabili.

Cel mai bun a fost reprezentantul Arabic Team, Mohammed Almorabity: 13 ore 56 de minute si 10 secunde. La feminin s-a remarcat Natalia Sedykh. A castigat cu timpul 16:30:48.

Au fost doar 5 abandonuri cu 96 de concurenti la finish! Maine Radu si colegii de aventura se vor relaxa la Wadi Bani Khalid la 203 kilometri distanta de Muscat, capitala Omanului. In jurul pranzului concurentii se vor odihni la hotel si dupa cina va fi organizata ceremonia de premiere.

Va fi prezentat proiectul pentru editia a 6-a din Oman Desert Marathon cu start pe 23 Noiembrie si finish pe 1 Decembrie 2018!

Credit foto&video : www.marathonoman.com

Autor: Ovidiu Petenghea