Impresii puternice ale sportivilor romani dupa Campionatul Mondialul de Half IronMan

538

5 romani s-au calificat la Campionatul Mondial de Half IronMan din Africa de Sud. Doar 4 au ajuns la start. Alex Toma a renuntat sa mai participe din cauza unei accidentari. Mihai Vigariu, Razvan Doica si Stefan Tudose au ajuns la finish intr-un interval de 10 minute. Romania a fost reprezentata week-end ul trecut in Africa de Sud si la feminin: de Maria Gerda.

Mihai Vigariu a obtinut cea mai buna clasare dintre romani in Africa de Sud. Sportivul este calificat si pentru Mondialul de Full IronMan, Kona, Hawaii

 

   „Am facut o execuție decentă, in timpul căreia, am validat ideea ca atunci cand crezi… devii! Atmosfera este magnetizanta la un eveniment de asemenea calibru. Sper pe viitor sa fim cat mai multi romani la un astfel de spectacol! Felicit colegii romani care au alergat astazi la cursa pentru rezultatele foarte bune și pe viitor la mai mare” a punctat Mihai dupa concurs. A fost pe locul 65 din 321 de concurenti la categoria sa de varsta si pe 231 la general, din 3670.

Dupa 1,9 kilometri de inot, 90 de bicicleta si 21 de alergare MIhai Vigariu a ajuns la finish in 4.26.35.

Aflat in premiera la un Campionat Mondial Razvan Doica si-a imbunatatit performanta personala. „A fost o zi incredibila: ploaie, vant, temperatura apei aproximativ 15 grade. Cu toate astea am obtinut un P.B muncit pana la ultima secunda si sunt fericit. Foarte fericit!!! Urmeaza urmatorul nivel: sub 4 ore 30″ , a scris pe pagina sa de socializare Razvan.

Razvan Doica are 32 de ani. A „scos” un timp de 4:34:32 care i-a adus locul 105 la categorie si 447 la general. Aici aveti povestea calificarii sale.

Stefan Tudose: „A fost o cursa frumoasa”

 Stefan Tudose are 40 de ani si a obtinut calificarea pentru Campionatul Mondial de Half IronMan in Austria, la St.Polten. Detalii, aveti aici. Stefan a terminat in 4.36.11. A urcat pe locul 39 la categorie, 492 la general.
„A fost o cursa frumoasa. Apa usor agitata. La bicicleta am avut parte de ploaie si vant, iar conditiile asfaltului nu au fost din cele mai bune. Trasesul de alergare a fost usor valonat, dar rapid„,a declarat pentru aimx, Stefan Tudose.
 

Gerda Maria Dumitru a trecut linia de finish in 5:58:28. A obtinut locul 157 din 208, la categoria de vârstă 30-34 de ani, 825 din 1335 in clasamentul feminin.

„Este o cursa pe care ti-o amintesti toata viata, cu una dintre cele mai frumoase atmosfere pe care le poti vedea. Un Campionat Mondial impotriva celor mai valorosi atleti din lume iti ofera un sentiment peste asteptari”, a scris Maria Gerda.

Autor: Vlad Lucian Arhire