2 romani sunt in TOP 20 la ultramaratonul din Canare, 264 km

489

Adrian Toma si Claudiu Beletoiu erau cei doi romani aflati in TOP 20 in cea mai lunga proba din cadrul competitiei Transgrancanaria. Trans 360 are 264 de kilometri, cu 13 mii de metri diferenta de nivel. Doar 81 de concurenti au “acceptat” dificila provocare si au luat startul in concurs. Joi la ora 17 se alerga deja de 29 de ore pe insula vulcanica. 

2 romani sunt in TOP 20 la ultramaratonul din Canare. Adrian Toma si Claudiu Beletoiu sunt umar la umar: locul 17, respectiv 18

“Cursele sunt un carusel nesfarsit de urcari si coborari, pe un teren plin de pietre, parca de pe alta planeta”, spunea Adrian Toma inainte de plecarea in cursa. “Traseul este unul foarte dificil. Iar pe timp de noapte devine si mai periculos”, a spus pentru aimx.ro Cristina Constantin. Ultramaratonista participa pentru a treia oara la Transgrancanaria si va lua startul vineri in cursa de 128 de kilometri.

Adrian Toma si Claudiu Beletoiu sunt unul langa celalalt. Au trecut de putin de jumatatea cursei: sunt la kilometrul 133. Mihai Serban este pe pozitia 25 (121 de kilometri). Cristina Vasilache este al patrulea sportiv din Romania aflat in cursa Trans 360. Este pe locul 49 in clasament cu 109 kilometri alergati.

Joao Oliveira si Ivan Galvan Siverio sunt primii in cursa, cu 156 de kilometri parcursi. Organizatorii estimeaza ca primii alergatori vor trece linia de sosire vineri dimineata.

Galvan, alergator nascut in Canare si italianul Luca Papi, castigatorul din 2017, si-au propus ca dupa ce termina Trans360 sa ia startul imediat si in proba de 128 de kilometri.

32 de romani sunt inscrisi in total la cursele din  Canare ce se desfasoara in perioada 20-24 februarie.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Eliza Nitescu