Romani la Jocurile Olimpice de Tineret! Daniel Martin inoata pentru medalie

445
Romani la Jocurile Olimpice de Tineret! Daniel Martin inoata pentru medalie

Romani la Jocurile Olimpice de Tineret cu prezente de top la Buenos Aires, in Argentina. Inotatorul Daniel Martin s-a calificat in finala probei de 100 metri spate cu al doilea timp din semifinale. Martin a castigat prima semifinala in 54 secunde 08/100.  Rusul Kliment Kolesnikov a castigat a doua semifinala, in 53 secunde 80/100. Finala este programata astazi la miezul noptii (ora Romaniei).

Ingrid Huszar a inotat la 50 m bras, fiind cronometrata cu al 27-lea timp din serii, 33. sec 68/100.

La judo, Iosif Adrian Sulca (81 kg) a obtinut medalia de AUR la Jocurile Olimpice pentru Tineret din 2018, desfasurate in Buenos Aires, Argentina. In sferturile de finala Sulca l-a invins pe Rhys Allan (Australia) si s-a calificat in semifinale. Sulca s-a calificat in finala unde l-a invins pe Martin Bezdek (Cehia)! In semifinala l-a invins pe Alex Barto (Slovacia)! Giorgia Hagianu a pierdut in optimile categoriei 44 kg, cu Eva Perez Soler, din Spania.  In recalificari Giorgia s-a impus in fata Paulinei Turcan (Republica Moldova), cedand apoi in meciul cu Mikaela Rojas (Argentina) a terminat pe 9.

Romani la Jocurile Olimpice de Tineret care participa la canotaj: Tabita Maftei si Alina Maria Baletchi, respectiv Alexandru Laurentiu Danciu si Florin Nicolae Arteni Fintinariu.

Tabita Maftei si Alina Maria Baletchi au ocupat locul 5 in primul tur al probei de dublu rame, la 3 sec 29/100 de primul loc  continuand in seriile de calificare la fel ca Danciu si Fintinariu.

La dublu rame masculin, Alexandru Laurentiu Danciu si Florin Nicolae Arteni Fintinariu s-au clasat pe locul 5 in primul tur, la 8 sec 58/100 de cel mai rapid echipaj.

In turneul de tenis de masa, la simplu feminin, Andreea Dragoman a debutat in Grupa C cu o victorie clara, 4-0, in fata jucatoarei nigeriene Esther Oribamise. Cristian Pletea s-a impus cu acelasi scor in Grupa G, in fata neozeelandezului Nathan Xu. A doua zi de meciuri la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires a inceput cu inca o victorie spectaculoasa a lui Cristi Pletea: 4-0 cu egipteanul Abdel Youssef, care conducea grupa pana la acest meci!
Cristi are nevoie de un singur set in ultimul meci, cu chinezul-azer Yu Kinhang, pentru a castiga grupa!

Scrimerul Andrei Pastin a ocupat locul 12 la sabie individual, dupa ce a pierdut in optimi cu 8-15 in fata lui Krisztian Rabb din Ungaria

Rebecca Candescu a terminat pe 9 la floreta, dupa ce a fost invinsa in optimi de Noha Hany (Egipt) cu 15-11.

Aflati castigatorii medaliilor aici!

Sursa Foto: Comitelul Olimpic si Sportiv Roman