17 romani s-au inscris la Tor des Geants, ultramaratonul de 330 de kilometri

681

 17 romani s-au inscris la „temutul” Tor des Geants. Ultramaratonul devenit celebru in Europa ajunge in 2019 la o editie aniversara: a zecea. Romania este a 15-a natiune in topul tarilor care „duc” ultramaratonisti in Italia. Tara gazda are cei mai multi concurenti inscrisi: 1015.

  „Tor des Geants” a fost luat cu asalt de alergatorii romani. Concursul se desfasoara in perioada 8 – 15 septembrie

800 de concurenti este numarul limita permis de organizatori in concursul de 330 de kilometri, cu 24 de mii de metri diferenta de nivel. Cum numarul celor inscrisi a fost depasit cu mult se va recurge la tragerea la sorti. Pana la sfarsitul lunii castigatorii vor fi anuntati printr-un email. Apoi vor trebui sa confirme inscrierea pana in data de 15 martie.

In 2019 organizatorii au anuntat un record: 100 de ultramaratonisti au aplicat in primele 120 de secunde dupa deschiderea inscrierilor. 17 romani si-au anuntat intentia de aparticipa la a zecea editie a Tor des Geants: Catalin Sava, Claudiu Beletoiu, Cosmin Rugina, Cristian Deac, Dinu Turcanu, Hani Katharina, Mihaita Hritcan, David Iancu, Ladislau Ungureanu, Ionel Cristian Manole, Mihai Nenciu, Mihnea Spataru, Tiberiu Useriu, Horia Vasilief, Vlad Munteanu, Vlad Pop si Cosmin Andrei Coca.

„Altitudinea este principalul „dusman” al alergatorilor. Si diferenta brutala de nivel. De la 2700 de metri in sus ma resimteam puternic. Nici sa merg nu puteam fara pauze. Si mai toti faceau la fel. Anul trecut m-am oprit la km 200 din cauza unei raceli” – David Iancu, ultramaratonist pentru aimx.ro

In 2018 Alex Cosmin Petrut a fost primul roman care a trecut linia de sosire. A ocupat un excelent loc 20. Timpul sau a fost: 93 de ore, 59 de minute si 54 de secunde. Mai bun cu aproape 5 ore fata de rezultatul din 2017 ce i-a adus pozitia 24.

77 de tari au alergatori inscrisi la Tor des Geants. Ultramaratonul care are startul in Courmayeur (Italia) este programat la doar o saptamana de la incheierea UTMB-ului. Lista cu romanii inscrisi la UTMB o puteti gasi aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Tor des Geants