România a cucerit trei medalii, la turneul de tenis de masă Europa Top 10 din Berlin

130
România a cucerit trei medalii, la turneul de tenis de masă Europa Top 10 din Berlin
foto Manuel Schweizer

România a cucerit medalii în Germania prin Elena Zaharia, Iulian Chiriţa  și mulțumită evoluției lui Andrei Istrate.

România a cucerit trei medalii, la juniori şi cadeţi in Berlin

La junioare, Elena Zaharia a obţinut medalia de bronz, cu şase victorii şi două eşecuri. Elena a fost devansată de jucătoarea Prithika Pavade din Franţa, care a avut opt victorii! Daria Kisel, din Belarus a devenit vicecampioană.

România a cucerit trei medalii, la turneul de tenis de masă Europa Top 10 din Berlin

La cadeţi, Iulian Chiriţa a obţinut argintul, după cinci victorii şi două înfrângeri. Andrei Istrate a luat bronzul, în timp ce francezul Felix Lebrun a ocupat primul loc după şase victorii. Darius Movileanu s-a clasat pe locul al patrulea, cu cinci victorii şi două eşecuri.

La cadete, Bianca Mei-Roşu a pierdut toate cele trei partide de duminică și s-a clasat pe locul 7 din 10, cu trei victorii şi şase înfrângeri.

Anul trecut în octombrie constănțencele au dominat Jocurile Internaționale la tenis de masă din Cipru.

Camelia Mitrofan a cucerit medalia de aur, după ce a învins-o în marea finală pe Denisa Urâtu. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Bianca Mei-Roșu și de Andreea Teglaș, ambele terminând competiția cu același număr de puncte. 

Junioarele au cucerit medaliile de aur și în proba pe echipe a turneului.

În proba de dublu, medaliile de aur au fost adjudecate de Camelia Mitrofan și Denisa Urîtu, care au trecut în finală de Bianca Mei-Roșu și de Andreea Teglaș. 

Anul trecut Elena Zaharia a fost aproape de o finala de referinta pentru delegatia Romaniei la Openul Ungariei destinat juniorilor. Elena a jucat la Szombathely. Elena Zaharia a fost pe trei la Szombathely. Darius Movileanu a fost cel mai bun român la juniori si a ajuns in optimi.

Juniorii tricolori au intrat la mese in probele de simplu, dublu si in meciurile pe echipe. Elena Zaharia a intrat in concurs impreuna cu Bianca Mei Roșu, Evelyn Ungvari,  Ioana Sîngeorzan, Luciana Mitrofan, Denisa Urîtu si Irina Rus. Colegii lor sunt Bogdan Badea, Andrei Tomica, Matei Dumitrescu, Daniel Moldovan. Darius Movileanu, Iulian Chiriță, Horia Ursuț, Dragoș Bujor, Paul Szilagyi si Mihai Roșca au evoluat si ei in Ungaria.

Pe AIMX cititi aici si despre medaliile castigate de Romania la Campionatele Europene de Canotaj.