România are ca obiectiv două medalii la Campionatele Europene de Winter Triathlon

36

România are ca obiectiv câştigarea a cel puţin două medalii la Campionatele Europene de Winter Triathlon. Competiţia va avea loc pentru al doilea an consecutiv la Cheile Grădiştei, în perioada 29 februarie – 1 martie. Sportivi din 16 ţări vor participa la competiţia organizată în România.

200 de sportivi la Campionatele Europene de Winter Triathlon din România

România a cucerit anul trecut patru medalii la Campionatele Europene de Winter Triathlon, însă preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Vlad Stoica, s-ar mulţumi în acest an şi cu două clasări pe podium ale sportivilor „tricolori”.

„Aşteptările noastre de la această ediţie a Campionatelor Europene de Winter Triathlon sunt două medalii. E adevărat, anul trecut am încheiat competiţia cu patru medalii, însă obiectivul minim este reprezentat de aceste două medalii. Avem nouă sportivi în lotul naţional şi suntem siguri că vor da totul pentru a urca pe podium la probele la care vor participa”, a spus Stoica.

Ediţia din acest an a Campionatelor Europene de Winter Triathlon va avea loc pe zăpadă artificială. Complexul Cheile Grădiştei a pregătit traseul de schi fond cu 80 de tone de zăpadă.

Lotul României pentru Campionatele Europene de Winter Triathlon este format din Viorel Palici, Alin Mihai Cupşa, Paul Constantin Pepene, Silviu Ionuţ Manea, Timea Lorincz, Dănuţ Munteanu, Maria Luiza Răşină, Leonard Ştefan Hîncu şi Alexia Ioana Băncilă.

La startul ediţiei 2020 a Campionatelor Europene de Winter Triathlon de la Cheile Grădiştei (29 februarie – 1 martie) participă 200 de sportivi din 16 ţări (Austria, Cehia, Estonia, Germania, Italia, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, România, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia, Rusia, Ungaria şi Bulgaria).

Concursul de winter triathlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul internaţional, este alcătuit dintr-o probă de alergare pe zăpadă de 8 kilometri, una de mountain bike pe zăpadă de 14 kilometri şi una de schi fond de 12 kilometri.

Triatlonul de iarnă este în cursă pentru prezenţa în premieră în calendarul oficial al Jocurilor Olimpice, ediţia din 2022.

Probele din cadrul Campionatelor Europene de Winter Triathlon sunt Elite, Juniori şi U23. V avea loc şi concursul de amatori Age Group, dar şi tradiţionala alergare de noapte Dracula Winter Night Run.

Federaţia Română de Triatlon a mai organizat la Cheile Grădiştei alte două competiţii de Winter Triathlon, Campionatele Mondiale din 2018 şi Campionatele Europene din 2019.

Credit foto: Facebook Federatia Romana de Triatlon

Pe AIMX aflati aici si care sunt noile recorduri ale lumii, stabilite la Mondialele de ciclism pe velodrom.