Romania este prezenta dupa 7 ani la Campionatele Europene de Patinaj Viteza!

238
Romania este prezenta dupa 7 ani la Campionatele Europene de Patinaj Viteza!

Romania este prezenta la Campionatele Europene de Patinaj Viteza! La Heerenveen, in Olanda, Mihaela Hogas a preluat stafeta de la Daniela Oltean care a concurat pentru Romania. In 2013, sportiva din Cluj-Napoca, a reprezentat România la Campionatele Europene de patinaj viteza, desfasurate tot la Heerenveen. La proba de 500 de metri Daniela a ocupat locul 25. La 1500 de metri a sosit pe locul 22, pentru ca pozitia ei cea mai buna sa fie la proba de 3000 de metri, unde s-a clasat pe locul 20.

Romania este prezenta cu o sportiva dupa 7 ani la Campionatul European de patinaj viteza!

Mihaela Hogas a incheiat intrecerea la 500 de metri pe 16. A castigat rusoaica Olga Fatkulina. Pe doi a fost Vanessa Herzog din Austria. A treia clasata a fost rusoaica Angelina Golikova.

In Cupa Mondiala de nonseniori Mihaela Hogas se afla pe locul doi. Va concura si la Minsk, in Belarus. Are 4 medlaii in cele doua Cupe Mondiale de neoseniori!Doua de bronz si doua de argint! Mihaela este antrenata de Bogdan Stanescu.

Cel mai bun rezultat al Romaniei la Jocurile Olimpice a fost obtinut de Mihaela Dascalu. A fost locul 6 la Jocurile Olimpice de la Albertville, in 1992, tot la 1000m. In prezent Mihaela Hogas se evidentiaza si reprezinta Romania in lume. Mihaela Hogas a obtinut medalie in prima etapa din Cupa Mondiala a sezonului de patinaj viteza.

Romania este prezenta dupa 7 ani la Campionatele Europene de Patinaj Viteza!Mihaela Hogas si Bogdan Stanescu formeaza un tandem sportiv-antrenor de succes.

„Tin minte ca la cateva luni dupa ce am inceput antrenamentele Bogdan Stanescu a patinat un tur dupa mine si mi-a spus ca eu o sa ajung campioana nationala. Asta a fost un lucru foarte important pentru mine la momentul acela”-Mihaela Hogas

Mihaela Hogaș a castigat medalia de argint la patinaj viteza pe distanta de 500 de metri la Cupa Mondiala din Helsinki in 2019.

Pe AIMX puteti citi aici si despre evolutia Aniei Caill in 2020 la schi alpin.

Autor: Ovidiu Pețenghea