Romania este prima la European Masters Athletics intrecere organizata online

68
Romania este prima la European Masters Athletics intrecere organizata online

Romania este prima in competitie multumita evolutiei etalate de Monica Cânepă (Bucureşti), Nicoleta Ciortan (Tulcea) şi Simona Slădaru (Bacău). Echipa feminină a României a ocupat primul loc în clasamentul Campionatelor Europene de atletism (European Masters Athletics – EMA). În primele două luni, mai şi iunie, au avut loc probele pe 5 kilometri şi 10 kilometri.

Romania este prima pe echipe iar la individual Nicoleta Ciortan s-a clasat pe locul al doilea, la categoria de vârstă 40+

Echipa Romaniei este coordonata de multipla campioană mondială la atletism, Elena Fidatov. Tulceanca Nicoleta Ciortan (43 ani) a progresat. S-a clasat pe locul al doilea, după ce în luna mai, la 5 kilometri, s-a poziţionat pe locul al şaselea.

Anul trecut Nicoleta Ciortan a devenit vicecampioana mondiala la categoria +40. In varsta de 43 de ani, alergatoarea a reusit un Season Best pe cei 21 de kilometri: 1.21.57. Dawn Grunnagle din SUA a castigat categoria Nicoletei: 1.16.25. Pe langa medaliile individuale, Romania a reusit performante excelente si in clasamentul pe echipe la semimaraton. Cea mai pretioasa medalie a fost cucerita de echipa feminina +40 de ani: aur, in componenta Nicoleta Ciortan, Mihaela Botezan si Anca Istrate.

Romania este prima la European Masters Athletics intrecere organizata online

Anul acesta Nicoleta CiortanGabriel Rata si Dragos Anghel  au reprezentat Tulcea la Gerar. Trioul s-a clasat pe locul 3. Zinaida Sacara la primul semimaraton anual a reusit La Gerar un loc 2 la categoria generala. A fost o intrecere a echipei din Moldova cu trioul Adelei Baltoi care a castigat in 1h19’55. Gerar are o tema specifica. Alergatorii trebuie sa ia startul impreuna si toata cursa sa alerge in echipa de 3 fara sa se distanteze unul de altul.

Echipa feminină a României a ocupat primul loc în clasamentul Campionatelor Europene de atletism pentru veterani (European Masters Athletics – EMA)!

Pe AIMX puteti citi aici despre romanii care s-au intrecut cu Michael Lang