Kriszta Incze şi Cătălina Axente vor lupta pentru bronz la Europenele de lupte

127

România este aproape de a cuceri noi medalii la Campionatele Europene de lupte de la Roma. Kriszta Incze (65 kg) și Cătălina Axente (72 kg) s-au calificat în semifinale, însă au pierdut bătăliile din penultimul act şi vor lupta pentru medaliile de bronz. Suzana Şeicariu (53 kg) poate avea și ea șansa de a lupta în recalificări.

Kriszta Incze şi Cătălina Axente, învinse în semifinale

Luptele feminine sunt pe cale de a aduce noi medalii României la Europenele de la Roma, după aurul cucerit de Alin Alexuc la categoria 130 kg.

Kriszta Incze s-a calificat în semifinalele categoriei 65 kg după ce a învins-o în prima fază a competiţiei pe bielorusa Yauheniya Andreichykava (2-0), iar în sferturile de finală a trecut de maghiara Gabriella Sleisz (2-2, decizie VPO 1). Kriszta a pierdut însă în semifinale cu Nikolova Hristova (Bulgaria), 1-5.

Incze a cucerit anul trecut medalia de argint la categoria sa la Europenele de lupte de la Bucureşti, după ce în 2017 a câştigat bronzul la 63 kg, la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Szombathely (Ungaria).

Cătălina Axente a ajuns şi ea în penultimul act al categoriei 72 kg după ce a învins-o în sferturi pe Augustine Jocelyne Dacher (Franţa), cu 3-1. Românca a pierdut în bătălia pentru un loc în finală cu Maria Selmaier (Germania), 3-8.

Suzana Șeicariu (53 kg) a pierdut încă din primul tur, în faţa olandezei Cornelia Francisca Blaszka (0-5). Aceasta a ajuns în finală, astfel că românca a intrat în recalificări, unde o va înfrunta pe azera Tatiana Varansova.

Credit foto: Facebook FR Lupte

Tot pe aimx.ro poti citi si despre romanul care a trecut de borna 2000 de km in ultramaratonul de la Atena, aici!!!