România încheie cu trei medalii Campionatele Europene de Winter Triathlon

120

România a încheiat cu trei medalii Campionatele Europene de Winter Triathlon de la Cheile Grădiştei. Ultima medalie a fost obţinută de proba de ştafetă mixtă. Ţara noastră şi-a depăşit astfel obiectivul de a încheia concursul cu două medalii şi a obţinut primul loc în clasamentul pe naţiuni la toate categoriile.

România a obţinut un aur şi la paratriatlon la Campionatele Europene de Winter Triathlon

România a obţinut medalia de bronz în proba de ştafetă mixtă, la Campionatele Europene de Winter Triathlon de la Cheile Grădiştei.

Viorel Palici şi Maria Luisa Răşină au fost cronometraţi cu timpul de o oră, trei minute şi 22 de secunde (alergare 1,24 km, mountain bike pe zăpadă 2,57 km, schi fond 1,01 km). Rusia a cucerit titlul european, cu 01 h 02 min 17 sec, iar Slovacia a încheiat a doua, cu timpul de 01 h 02 min 52 sec.

A fost a treia medalie a României la competiţia de la Cheile Grădiştei, după argintul obţinut de Maria Luisa Răşină la Under-23 şi bronzul lui Viorel Palici la elite.

Palici a fost depăşit de rusul Pavel Andreev şi italianul Giuseppe Lamastra, iar Răşină, la categoria de vârstă Under-23, a fost întrecută doar de rusoaica Svetlana Sokolova.

La cele trei medalii se adaugă şi aurul lui Robert Tămîrjan la paratriatlon PTS4.

România a obţinut primul loc în clasamentul pe naţiuni la toate categoriile şi locul secund în clasamentul la categoria elite pe medalii.

Credit foto: Facebook Federatia Romana de Triatlon

Pe AIMX puteti citi aici si despre campionii nationali la atletism in sala.