Medalie de argint pentru Romania la Campionatul European de Schi Alpinism

857

 George Jinga a cucerit o medalie de argint pentru Romania la Campionatul European de Schi Alpinism,la cadeti. Vremea nefavorabila (ploaie si vant de 55 de km/h), a bulversat programul concursului. Celebrul alergator montan Kilian Jornet a castigat o medalie de aur si una de bronz.

   Medalie de argint pentru Romania, la cadeti, la Campionatul European de Schi Alpinism. George Jinga este noul vicecampion european in cadrul probei „VERTICAL”.

    „Proba de VERTICAL este preferata mea. Abia astept Campionatul European”, spunea George Jinga inainte sa ajunga in Italia. Si nu au fost cuvinte aruncate in vant. George, de la Dinamo SKIMO TEAM, a devenit vicecampion european chiar in aceasta proba, in ultima zi de concurs. Castigator al seriei AlpenCup, George a incheiat cu timpul de 23 de minute si 53 de secunde. Pustiul din Zarnesti s-a mai clasat in proba individuala pe locul 12, iar la sprint pe pozitia a 18-a.

Romania la Campionatul European de Schi Alpinism„Am plecat increzător in mine. La start eram foarte in spate, dar am alergat și imediat am ajuns primul și am tras cat am putut. M-a depășit un italian. Nu era foarte departe. Poate m-am mulțumit cu locul doi și nu am tras mai tare, dar sunt foarte fericit cu rezultatul pe care l-am obținut: vicecampion european.”– George Jinga pentru aimx.ro

 

„A fost o întrecere cu cei mai puternici sportivi la nivelul lor. Am dorit neaparat sa fiu alaturi de copii, să fiu aproape de Jinga. Nici nu am Mai vrut sa mai particip la Vertical doar ca sa fiu aproape de George. Am concurat pana la urma, deși eram obosit după individual, proba regina.”- Rares Manea pentru aimx.ro

Un rezultat bun in concursul de cadeti a obtinut si Constantin Surdu, locul 6 la Sprint. Timpul sau: 3 minute si 25 de secunde.

Fratii Manea si Viorel Palici si-au impartit cele mai bune locuri obtinute de Romania la Campionatul European de Schi Alpinism,seniori 

Romania la Campionatul European de Schi AlpinismConcursul seniorilor trebuia sa debuteze joi cu proba de sprint. A fost amanata insa din cauza timpului nefavorabil de pe vulcanul Etna: ploaie si vant. Abia sambata dimineata conditiile meteorologice au fost prielnice. Organizatorii au comasat probele de individual si sprint in aceeasi zi, iar VERTICALUL s-a desfasurat duminica. A fost primul concurs dupa o pauza de 6 ani desfasurat pe traseele ce ating 3000 de metri altitudine.

La individual cel mai bun loc a fost ocupat de Rares Manea, 44. Timpul sau :1 ora, 23 de minute si 26 de secunde. Viorel Palici a venit pe 45(1.24.25), iar Silviu Balan pe 48 (1.26.36), din 57 de concurenti. Cursa a fost castigata intr-o ora 10 minute si 21 de secunde de Robert Antonioli (Italia).

Cea mai buna performanta a Romaniei la seniori a fost obtinuta de Silviu Manea: pozitia a 27-a, la sprint (3 minute,6 secunde). Viorel Palici s-a clasat pe 35( 3 minute,14 secunde), Ionut Galiteanu pe 38 ( 3 minute,15 secunde), Silviu Balan pe 42 (3 minute, 28 de secunde), iar Rares Manea pe 44 (3 minute,30 de secunde).

Duminica, in proba de VERTICAL, a fost randul lui Viorel Palici sa aduca cel mai bun rezultat Romaniei. Traseul a avut doi kilometri si jumatate, cu 530 de metri diferenta de nivel. Viorel a venit pe 36 cu 27 de minute si 49 de secunde. Rares Manea a fost al 39-lea in concurs cu 27 de minute si 58 de secunde, iar Silviu Balan pe 41 (29 de minute si 21 de secunde).

Romania la Campionatul European de Schi Alpinism  Alergatorul montan Kilian Jornet a plecat cu doua medalii de la Campionatul European de Schi Alpinism

Kilian Jornet a participat la doua curse si a plecat cu doua medalii. La individual, Kilian Jornet a cucerit bronzul cu timpul de 1 ora,10 minute si 40 de secunde. Duminica, spaniolul, si-a pus la gat si cea mai pretioasa medalie: cea de aur, dupa VERTICAL. A incheiat cursa in 23 de minute si 34 de secunde.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo:Facebook ISMF World Cup Mountaineering