Romania a cucerit doua medalii la Mondialele de Masters, proba de semimaraton

525

Romania a obtinut inca doua medalii la Mondialele de Masters Indoor, Torun Polonia. Este vorba de un argint si un bronz. Ambele medalii au fost cucerite in proba de semimaraton. Nicoleta Ciortan a terminat pe locul 2 la +40. Bronzul i-a revenit lui Paul Harjoc, categoria +65. 23 de alergatori din tara noastra au luat startul la semi: un record pentru Romania. 503 sportivi din toata lumea au terminat cursa.

Romania a cucerit medalii la semimaraton prin Nicoleta Ciortan si Paul Harjoc

Nicoleta Ciortan a devenit vicecampioana mondiala la categoria +40. In varsta de 43 de ani, alergatoarea a reusit un Season Best pe cei 21 de kilometri: 1.21.57. Dawn Grunnagle din SUA a castigat categoria Nicoletei: 1.16.25.

La +65 de ani, Vasile Harjoc a urcat pe a treia treapta a podiumului. Si Harjoc a reusit un Season Best:1.26.58. Cel mai bun timp al unui roman in proba de semimaraton a apartinut lui Daniel Mirea. Mirea a ajuns la finish in 1.15.55 si cu timpul obtinut a urcat pe locul 4 la categoria sa, +50. Daniel Mirea a fost la jumatate de minut de medalia de bronz cucerita de un sportiv din Spania.

Gheorghe Tanse +35 si Artur Miklos +45 au avut urmatorii cei mai buni timpi pentru Romania, dar nu au prins TOP 10 la categorie:1.17.35, respectiv 1.19.03. Ciochina Stefan a alergat semimaratonul in 1.21.25 (locul 8,+55).

Anca Diana Istrate a fost la 21 de secunde de medalia de bronz de la +40, cu timpul:1.24.56.

Timpii tututor romanilor ii puteti afla aici.

Sambata s-au desfasurat si Campionatele Nationale de Alergare Montana de Ultramaraton si semimaraton. Rezultate aveti aici si aici.

UPDATE: Echipa feminina a Romaniei + 40 a cucerit medalia de aur in proba de semimaraton

Pe langa medaliile individuale, Romania a reusit performante excelente si in clasamentul pe echipe la semimaraton. Cea mai pretioasa medalie a fost cucerita de echipa feminina +40 de ani: aur, in componenta Nicoleta Ciortan, Mihaela Botezan si Anca Istrate.

Echipa masculina + 50, formata din Daniel Mirea, Stefan Ciochina si Ion Candrea este vicecampioana mondiala la semimaraton. Si echipa feminina +35 de ani a fost la inaltime la Campionatul Mondial de Atletism Masters Indoor. Simona Sladaru, Alis Pufu si Violeta Chifor au obtinut medalia de bronz.

Ieri, la 200 de metri plat Adina Gheorghiu a cucerit medalia de bronz.

In clasamentul final pe medalii de la Campionatul Mondial Romania ocupa locul 26 din 55 de natiuni. Tricolorii se intorc in tara cu 4 medalii de aur, 4 de argint si 4 de bronz. Germania este cea mai importanta forta a atletsimului mondial la Masters. A castigat 262 de medalii: 100 de aur, 79 de argint si 83 de bronz.

Autor: Vlad Lucian Arhire