România propune amânarea Europenelor de kaiac-canoe, de la Bascov

70

România va propune amânarea pentru toamnă a Campionatelor Europene de kaiac-canoe, programate la Bascov între 4 şi 7 iunie. Toate loturile naţionale şi olimpice ale României şi-au întrerupt pregătirea centralizată pe 22 martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Europenele de kaiac-canoe, a doua oară în România

Preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe, Ioan Bîrlădeanu, a anunţat că va propune Federaţiei Europene amânarea pentru toamnă a Campionatelor Europene.

„Încă nu s-a luat o decizie privind Campionatele Europene de la Bascov. Noi, ca federaţie organizatoare, o să propunem să amânăm competiţia cât mai în toamnă având în vedere situaţia la nivel mondial cu această pandemie. Depinde şi de cum decurg lucrurile cu pandemia, pentru că, dacă sportivii nu încep pregătirea la 1 iunie, nu e prea bine. Pentru o asemenea competiţie trebuie să ai cel puţin trei luni de pregătire pe apă. Pentru că sportivii, săracii, nu au nimic în perioada asta, nici antrenamente, nici competiţii … şi nu e tocmai bine”, a declarat Bîrlădeanu.

Şeful Federaţiei a dezvăluit că situaţia loturilor României, aflate în pauză forţată, e întâlnită peste tot din cauza virusului COVID-19.

„Toţi sportivii sunt în această situaţie, nu numai ai noştri. Am întrebat pe la federaţiile din Europa, prin Italia, prin Germania şi deocamdată nimeni nu face centralizat. Toată lumea face pregătire individuală acasă. Aşa cum fac şi ai noştri. Dar apa este importantă. Au fiecare trenajoare acasă, se apropie de antrenamentul pe apa, însă categoric că nu e specific”, a mai spus Ioan Bîrlădeanu.

Campionatele Europene de kaiac-canoe la seniori se vor desfăşura între 4 şi 7 iunie la Bascov, în judeţul Argeş.

Va fi a doua oară în istorie când cei mai buni kaiaciști și canoiști din Europa se vor înfrunta în țara noastră, după ediţia Europenelor din 1965, organizată la Snagov.

Pe AIMX puteti citi aici ce spune Rareş Toader despre amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice

Credit foto: arges-sport.ro