România, trei medalii la Cupa Europeană de judo, de la Varşovia

123

România a cucerit trei medalii la Cupa Europeană de judo, de la Varşovia. Petr Zhukov, Ştefania Dobre şi Serafima Moscalu au prins podiumul la competiţia din capitala Poloniei. România a ocupat locul 15 în clasamentul pe medalii.

Petr Zhukov, primul medaliat al României la Cupa Europeană de judo

Prima medalie la Cupa Europeană de judo a fost adusă de sportivul român de origine rusă Petr Zhukov, care s-a clasat pe locul 3 la cat. 66 kg. Zhukov l-a învins în primul tur pe finlandezul Henri Maatta, în optimi a trecut de francezul Robin Corrado, iar în sferturi s-a impus în faţa olandezului Ivo Verhorstert.

Petr Zhukov a pierdut semifinala cu italianul Carmine Maria Di Loreto, însă a câştigat meciul pentru bronz, în faţa ucraineanului Robert Hasanagaev.

La cat. 63 kg, Ştefania Dobre a învins-o în optimi pe poloneza Agata Zacheja, iar în sferturi a pierdut în faţa elveţiencei Carina Hildbrand. Dobre s-a impus în recalificări în faţa polonezei Natalia Kropska, iar apoi a câştigat meciul pentru bronz, cu belgianca Selina Delen.

Serafima Moscalu a debutat la Cupa Europeană de judo la cat. 70 kg, în optimi, cu un succes contra ucrainencei Natalia Cistiakova. În sferturi, românca a trecut de poloneza Eliza Wroblewska, însă a pierdut semifinala cu Urszula Hofman. Dobre a câştigat meciul pentru bronz cu bielorusa Viktoria Novikova.

La cat. 78 kg, Alexandra Mazilu a fost învinsă în optimi de Valeria Makurova (Ucraina).

La cat. 52 kg, Cleonia Rîciu a ratat medalia de bronz, după ce a pierdut meciul decisiv cu poloneza Aleksandra Kaleta. Rîciu trecuse în optimi de austriaca Olivia Taroncher, în sferturi a învins-o pe Sofia Hogrefe Acea, dar a pierdut semifinala cu bielorusa Ksenia Danilovici.

La aceeaşi categorie, Elena Stere a învins-o în primul tur pe poloneza Aleksandra Janeczko, în optimi a trecut de olandeza Julie Kemmink, însă a pierdut sfertul de finală cu poloneza Karolina Pienkowska. În recalificări, Stere a fost învinsă de Kaleta şi s-a clasat pe locul 7. Alexandra Pop a pierdut în optimi în faţa ucrainencei Ana Surova.

În competiţia masculină, Elemer Szocs s-a clasat pe locul 5 la cat. 81 kg. Românul l-a învins în primul tur pe kazahul Dauren Dulatov, în turul secund s-a impus în faţa elveţianului Lukas Wittwer, în optimi a câştigat în faţa suedezului Victor Busch, însă a pierdut sfertul de finală cu ucraineanul Artem Bubir. În recalificări, Szocs a trecut de francezul Nicolas Chilard, însă a pierdut meciul pentru bronz cu polonezul Kyrylo Weselowski.

La aceeaşi categorie, Marcel Cercea a terminat pe locul 7, după ce a trecut în turul secund de ucraineanul Serghei Krivceah, l-a învins în optimi pe italianul Kenny Komi Bedel, însă a fost învins în sferturi de Weselowski şi în recalificări de olandezul Jim Heijman.

Tot la 81 kg, Vlad Vişan l-a învins în primul tur pe polonezul Maciej Krogulski, dar a pierdut apoi în faţa ucraineanul Dmitro Kaniveţ. Răzvan Bodea a cedat în primul tur în faţa ucraineanului Gracik Avaghian.

Aproape de medalie a fost şi Valentin Radu, la cat. 100 kg, care s-a clasat pe locul 5. Radu l-a învins în primul tur pe francezul Pierre Louis Guerin, iar în optimi l-a întrecut pe ucraineanul Aleksei Moiseev. Radu a cedat în sferturi cu polonezul Oleksii Lysenko, a câştigat în recalificări în faţa ucraineanului Danilo Guţol, dar a pierdut meciul pentru bronz cu un alt ucrainean, Anton Saviţki.

La cat. +100 kg, Luca Kunszabo a fost învins în primul tur de polonezul Tomasz Talach.

La cat. 60 kg, Lehel Orban a ocupat locul 7, după ce l-a învins în turul secund pe polonezul Szymon Smiegel, în optimi s-a impus în faţa francezului Sylvain Goulet, însă a pierdut sfertul de finală cu italianul Biagio D’Angelo. Orban a pierdut apoi şi în recalificări, în faţa mongolului Sukhbat Byambasuren. În alt meci la această categorie, Adam Radvanszki a pierdut în primul tur cu francezul Richard Vergnes.

Pe 7 s-a clasat şi Alexandru Raicu la cat. 73 kg. Raicu a trecut în turul secund de belgianul Jeroen Casse, în optimi a trecut de polonezul Mateusz Garbacz, fiind învins în sferturi de moldoveanul Cornel Andrieş. Raicu a fost învins în recalificări de elveţianul Timo Allemann. La aceeaşi categorie, Szilard Radvanszki a pierdut în primul tur, în faţa francezului Mickael Dubois.

România a ocupat locul 15 în clasamentul pe medalii, cu trei distincţii de bronz. Polonia a ocupat prima poziţie, cu 5 de aur, o medalie de argint şi 3 de bronz, urmată de Franţa, 2-1-4, şi Olanda, 2-1-3. La competiţie au participat 407 judoka din 40 de ţări, dintre care 271 la masculin şi 136 la feminin.

Credit foto: frjudo.ro

Pe AIMX aflati vesti aici si de la Europenele de scrimă pentru juniori.