Romania va gazdui in premiera Campionatele Europene de 24H de alergare

725

 Se va intampla in 2018. Perioada: 26-27 mai. Locatia aleasa pentru desfasurarea Campionatelor Europene de 24H de alergare este Timisoara. Luni Asociatia Internationala de Ultramaraton a validat candidatura Federatiei Romane de Atletism. 200 de alergatori din peste 20 de tari sunt asteptati la concurs. Romania isi va forma o echipa de ultra atleti cu care va participa la Europene.

 La sfarsitul lunii noiembrie delegatia care a sustinut candidatura Romaniei s-a intalnit in Croatia cu Paco Rico delegatul tehnic al acestui concurs si cu Nadeem Khan vicepresedintele Asociatiei Internationale de Ultramaraton.

” Super! Sincer, nu stiam! Este o veste super! Acum am luat o pauza de la alergare, dar pana in mai cu siguranta voi fi in forma. Suna interesant.” – Andrei Szell, castigatorul ultimei editii S24 H Timisoara ( proba de 48 de ore) pentru aimx.ro

„Este o mare onoare pentru Romania si pentru Timisoara, capitala ultra atletismului romanesc.”– Adrian Bontiu, ultramaratonist pentru aimx.ro

Diana Amza organizeaza la Timisoara de doi ani primul concurs multi-day din Romania de ultramaraton si este si persoana care s-a implicat in aducerea in premiera a Europeanului de 24h de alergare. Concursul se va desfasura in parcul Ion Creanga din Timisoara.

Credit Photo: Facebook 24h Timisoara