România va organiza încă o competiţie importantă de haltere

21

România va organiza în acest an Campionatele Mondiale de juniori Under 20 la haltere. Competiţia va avea loc la RIN Grand Hotel din Bucureşti în perioada 14-21 martie şi reprezintă criteriu de calificare „Gold” pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. La ediţia de anul trecut a competiţiei, România a cucerit o medalie, de argint, prin Paul Dumitraşcu.

România a găzduit Europenele de seniori din 2018

Nicu Vlad e încântat că România va organiza o nouă competiţie de cel mai înalt nivel, după Campionatele Europene de seniori 2018 de la Izvorani şi Campionatele Europene de juniori (Under 20) şi tineret (Under 23) de la Bucureşti.

„Organizarea unui astfel de eveniment este un prestigiu pentru România, mai ales în an olimpic. Campionatele Mondiale de juniori sunt şi criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 şi, evident, ţările care au sportivi juniori Under 20 angrenaţi în procesul de calificare sunt foarte interesate de această competiţie, mai ales că, din punct de vedere al clasificării „Gold”, este la fel de importantă ca o competiţie destinată seniorilor.

Ne aşteptăm la o participare de aproximativ 350 de sportivi din 60 sau 70 de ţări de pe cele cinci continente. România a mai organizat cu succes o ediţie a Campionatelor Mondiale de juniori în 2009″, a spus preşedintele Federaţiei Române de Haltere.

Lotul României va fi format din 15 sportivi, care vor fi nominalizaţi la începutul lunii martie.

„Înscrierile finale vor fi publicate cu două săptămâni înainte de startul competiţiei. Având în vedere experienţa noastră în organizarea competiţiilor internaţionale din ultimii ani, sunt convins că şi de data acesta vom face faţă şi evenimentul va fi un succes pentru noi şi un succes de imagine pentru România”, a mai declarat Vlad.

Nicu Vlad, care ocupă atât funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF), cât şi pe cea de preşedinte al Comisiei Tehnice a IWF, a anunţat că înaintea Campionatelor Mondiale de juniori de la Bucureşti vor avea loc şedinţele forului mondial.

„Înaintea competiţiei vor avea loc la Bucureşti atât congresul, cât şi şedinţele Comitetului Executiv al Federaţiei Internaţionale de Haltere. Vor fi cu siguranţă şedinţe extrem de importante pentru halterele mondiale, având în vedere şi contextul ultimelor evenimente care interesează conducerea IWF”, a precizat Nicu Vlad.

La ediţia 2019 a Campionatelor Mondiale de juniori Under 20, de la Suva (Fiji), România a participat cu trei sportivi, Paul Dumitraşcu (categoria 73 kg), Maria Luana Grigoriu (64 kg) şi Alexandra Alexe (64 kg). Singura medalie a fost argintul obţinut de Paul Dumitraşcu, la stilul aruncat.

Pe AIMX puteti citi si despre campionul Romaniei la sarituri cu schiurile care va participa in Cupa Mondiala! Articole despre sporturile de iarna gasiti aici!

Credit foto: viatalibera.ro, realitateadegalati.net