S-au inchis parcurile in marile orase din tara. Unde se mai poate alerga?

111

Se inchid parcurile din marile orase din tara. De sambata si in capitala Primaria interzice accesul in toate parcurile din Bucuresti. Masura a fost luata deja in mai multe orase mari inca de la inceputul acestei saptamani. La Craiova, Timisoara, Brasov sau Medias zonele verzi si locurile de joaca au fost inchise de oficialitatile locale. In Iasi inca nu a fost luata o astfel de masura. Intr-un raspuns pentru „Libertatea„, Politia a explicat unde si in ce conditii se mai pot desfasura activitatile sportive in timpul carantinei totale.

Politia Locala va bloca de sambata intrarile in toate parcurile din Bucuresti. Masura este luata pentru a preveni raspandirea pandemiei de coronavirus

Primaria Bucuresti inchide toate parcurile din capitala. Decizia a fost luata vineri dupa amiaza si intra in vigoare de sambata. La Craiova parcurile au fost inchise inca de duminica trecuta de la ora 22. O masura similara a fost luata si de Comitetele Locale penru Situatii de Urgenta din Timisoara, Brasov sau Medias. Astfel, alergatorii au ramas fara „locul preferat de joaca”.

In Ordonanta Militara numarul 3 se specifica faptul ca toate persoanele „pot efectua deplasări scurte, lângă domiciliu, pentru desfășurarea de activități fizice individuale, în aer liber, cu excluderea oricărei forme de activitate sportivă colectivă.”

Nu este specificata insa distanta exacta la care te poti deplasa fata de domiciliu fara a fi sanctionat de politisti.

Politia Romana: „Activitatile sportive trebuie realizate in jurul domiciliului”

Cei care doresc sa practice activitati sportive in aer liber o mai pot face conform Politiei in jurul blocului, casei sau gospodariei. Este interzisa insa alergare in parcuri sau pe terenuri de sport.

„Activitățile fizice, sportive trebuie realizate în jurul domiciliului sau al locului în care cetățenii locuiesc în fapt, în jurul gospodăriei, casei, blocului și nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, etc. De asemenea, reamintim că sunt interzise activitățile fizice colective.”

Politia Romana intr-un raspuns pentru „Libertatea”

Tot pe aimx.ro poti citi si despre ce competitii internationale de alergare montana s-au amanat, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire