Singur impotriva tuturor la ultramaratonul de pe Coasta Dalmatiei (155 de kilometri)

269

Vineri dupa amiaza s-a dat startul competitiei Dalmacija Ultra Trail. Ultramaratonul are loc pe Coasta Dalmatiei, in Croatia. Are 155 de kilometri lungime si o diferenta de nivel de 6570 de metri. „In putine locuri din lume gasesti un astfel de traseu. Ca particularitate pot spune ca se alearga foarte mult pe stanci” spune Andrei Soveresan. El este singurul roman aflat la startul celei de-a doua editii a competitiei. Andrei a strabatut de unul singur in aceasta vara crestele Carpatilor, de la Sighetul Marmatiei pana la Orsova, intr-o aventura intitulata Arc peste Carpati (1300 de kilometri). 

S-a intors pentru revansa la Dalmacija Ultra Trail

    Andrei Soveresan a „suferit” primul abandon din cariera anul trecut la prima editie a Dalmacija Ultra Trail. Din acel necaz s-a nascut si ideea de a alerga Carpatii. A dus la indeplinire obiectivul in 22 de zile. S-a intos acum sa-si ia revansa. aimx.ro a stat de vorba cu Andrei cu doar 45 de minute inainte sa inceapa o noua lupta cu propriile limite.

„A fost primul meu abandon din cariera de alergator. Am fost demoralizat o perioada dupa editia de anul trecut. Am mers foarte obosit si am folosit si echipament neadecvat: am alergat cu adidasi de trail, iar aici se alearga mai mult pe stanca. Am iesit destul de avariat: mi-au cazut unghiile, iar picioarele au fost praf. Pe la kilometrul 90 am luat hotararea sa abandonez. Acum m-am intors sa termin, sa-mi iau revansa. „

Concurenti din 32 de tari s-au inscris la startul celei de -a doua editii. Andrei este singurul alergator din Romania,

” Si anul trecut am fost tot singurul sportiv din Romania. Am ceva emotii ca inainte de fiecare concurs. Vin cativa alergatori foarte buni. Cu siguranta vor fi si surprize avand in vedere ca sunt alergatori din 32 de tari. Organizarea a fost foarte buna, dar am avut ceva probleme cu localnicii care nu sunt familiarizati cu astfel de competitii. Se vad diferente intre ceea ce este in nord , la Istria si aici. Anul trecut localnicii au curatat mai multe zone de marcaje astfel ca am „orbecait” si am facut kilometri buni in plus”, a spus pentru aimx.ro Andrei Soveresan.

Startul cursei s-a dat la ora 16, ora Romaniei. Temperatura era in jur de 25 de grade, iar faptul ca se alearga mult prin zone fara padure accentueaza disconfortul termic. Timpul limita pentru a incheia ultramaratonul de pe Coasta Dalmatiei este de 45 de ore. Anul trecut concursul care se desasoara la sud de Split a fost castigat in 22 de ore, 39 de minute si 24 de secunde la masculin, in timp ce liderul de la feminin s-a impus dupa 25 de ore, 50 de minute si 14 secunde.

 

Credit Photo: Facebook Dalmacija Ultra Trail, Via Maria Theresia