Sbircia si povestea sa de campion. Din Penitenciar la medalii la spada

681
Sbircia si povestea sa de campion. Din Penitenciar la medalii la spada

Sbircia si-a luat revansa dupa finala pierduta anul trecut in fata lui Adrian Szilagyi (CSM Satu Mare). Sportivul legitimat la CSU Craiova a castigat titlul de campion national la spada dupa ce l-a invins in finala pe colegul sau Mario Persu. A fost 12-10!
Pe locul trei s-au clasat  Adrian Dabija si Andrei Timoce (CS Dinamo). La echipe sportivii Craiovei au terminat pe 3.

Sbircia lucreaza in Penitenciar si practica scrima la nivel de performanta.

„Campionatul national a fost a doua competite importanta din acest an dupa Grand Prix-ul ul de la Budapesta din februarie. Eu si Timoce  venim dupa un stagiu de pregatire in Dublin. Sezonul competitional este abia la inceput.  Urmeaza o etapa de Cupa mondiala la Paris si Campionatul European de la sfarsitul lui iunie.”

Sbircia Alin Iulian este Subofiter de Penitenciar, lucreaza cu detinutii si a vorbit pentru AIMX despre sacrificiul pe care il face. 

„Noi cei de la Craiova din echipa care am reusit se obtinem locul 3 suntem toti angajati in sistemul penitenciar. Facem eforturi uriase pentru a reusi sa ne pregatim. Adica toti avem un program de lucru in ture de 12/24 12 /48. Venim la antrenament dupa ture de noapte. Facem schimburi de ture ca sa reusim sa mergem la competitii. Nu suntem dedicati 100 % deoarece principala sursa de venit nu este din sport!”

Sbircia practica scrima de mai mult de 20 de ani.

”Am lucrat foarte mult cu maestrul Popescu Dumitru pana in 2015. La primul titlu la nivel de seniori am ajuns dupa o colaborare cu antrenorul de la club, Radu Podeanu. Avem o relatie foarte buna deoarece suntem de varste apropiate. Ne stim de aproximativ 20 de ani. Am fost si colegi de club la un moment dat. La nivel de juniori am toate categoriile de varsta castigate. Titlul castigat acum la individual era mult dorit. Competitia a fost una destul de echilibrata. Ambele semifinale s-au decis la o singura tusa diferenta. Partea frumoasa este ca in finala m-am intalnit cu Mario Persu, colegul meu de club mai tanar. Diferenta s-a facut datorita experientei.”

Scrima este un sport care l-a ajutat mult in viata pe Sbircia.

„Este un sport care creaza relatii si prietenii puternice. Dar apar si regrete. Anul trecut am fost la 2 secunde sa eliminam Italia (vicecampioana Olimpica de la Rio) la Campionatul European de la Tibilisi.”

Sbircia Alin Iulian aduna vestile bune! In urma cu doua luni a devenit tatic si sustine ca a fost unul din motivele pentru care a fost relaxat in lupta pentru medalii.

Autor: Ovidiu Pețenghea