Schi alpin din placere pentru performanta! Ania Caill se apropie de PyeongChang

833
Schi alpin din placere pentru performanta! Ania Caill se apropie de PyeongChang

Ania Caill  face schi alpin  in perioada pre olimpica  pentru performanta! Pentru calificarea la Jocurile Olimpice, la probele tehnice de slalom special si slalom urias in lista A, trebuie sa fii in primii 500.  Ania a ajuns aproape de top 300 la slalom urias.

 Ania Caill se afla in grafic pentru JO si la probele de viteza de Schi Alpin.

Conditia este ca pretendentul la un loc la Jocurile Olimpice sa fie in primele 500 de locuri in Topul Mondial de Schi Alpin, cu 80 de puncte FIS in cont limita maxima. Caill se afla pe locul 185. Ania indeplineste ambele conditii la ambele probe SG(super urias) si DH (coborare).  Romania are deocamdata  doar 2 locuri atribuite la JO, unul la fete si unul la baieti. Locurile definitive vor fi fixate la sfarsitul lunii ianuarie dupa ce marile natiuni spun daca ocupa sau nu toate pozitiile lor. In cazul  locurile ramase libere acestea vor fi redistribuite natiunilor mai mici.

„Ma pregatesc cum pot, cu resursele mele! Nu am multa experienta, dar imi valorific potentialul multumita persoanelor care ma cunosc in circuit si au acceptat sa ma ajute.” Ania Caill

Schi alpin din placere pentru performanta! Ania Caill se apropie de PyeongAnia Caill s-a nascut in Franta si iubeste sa faca schi alpin pentru Romania!

Datorita mamei sale Ania are dubla cetatenie (romana si franceza). Ania a fost campioana de schi a Frantei la juniori. Tot in Franta a facut si in actualul sezon pregatirea fizica.

 „Am avut norocul sa stiu un centru foarte bun la Lyon, unde m-am antrenat cateva saptamani.In rest ma duc eu singura la sala. Partea fizica este foarte,foarte importanta pentru un schior. Pot sa zic chiar partea cea mai importanta. Pentru antrenamentul pe schiuri din pacate nu am avut suficiente sesiuni. E foarte dificil ca o echipa sa te acepte cand esti singura, fara antrenor sau persoane alaturi. Am reusit sa fac cateva antrenamente cu echipele din Andorra si Chile. Pentru partea mentala care este importanta mai ales dupa accidentarea pe care am avut-o, ma motivez singura. Mama si sora mea m-au ajutat foarte mult. M-au ajutat in momentele grele sa nu-mi pierd increderea.  Sa nu ma las cand totul se darama langa mine.

Schi alpin din placere pentru performanta! Ania Caill se apropie de Pyeong Pentru Ania primele curse in acest sezon de Schi Alpin au fost in Chile, in septembrie! Au fost la 9 luni dupa operatia care a scos-o din circuit.

„Am facut direct punctele mele (care erau de departe suficiente pentru calificarea la Jocurile Olimpice). Eram foarte fericita si mandra sa vad ca pot, ca nu am nici un blocaj mai ales in disciplinele de viteza dupa accidentare.”

In decembrie, Ania, s-a  lansat in prima etapa de Cupa Mondiala de Schi Alpin la Val d’Isere dupa aproximativ doi ani de pauza.

  „Am avut o emotie foarte mare sa fiu la start intr-o astfel de competitie dupa accidentare. Sunt foarte mandra ca am reusit sa fac o cursa curata. Dupa aceea m-am dus in Cupa Europei, in Italia, unde am avut o saptamana foarte buna. Erau primele coborari adevarate dupa operatie si am obtinut o clasare foarte buna cu locul 38 la 8 zecimi de top 30. Am facut si doua curse FIS,la urias, unde progresul este vizibil apropiindu-ma de nivelul meu anterior accidentarii. Sunt bucuroasa pentru ca baza technica este foarte importanta ca sa pot progresa la viteza.”

Cu gandul la Jocurile Olimpice, Ania ataca etapa de Cupa Mondiala la Schi alpin de la Cortina D’Ampezzo, in Italia.

„Partia este foarte frumoasa si technica. E numita „The Queen of Speed”in circuitul alb. Este foarte important pentru mine sa concurez acolo. Este un antrenament foarte bun pentru Olimpiada. Vreau sa progresez in fiecare zi pana voi ajunge  la nivelul meu maxim.”

Dupa 26 Ianuarie vom afla lista pentru echipa olimpica. Ania, in ciuda faptului ca e singura in aceasta misiune, asteapta convocarea pentru PyeongChang.

„Nu am antrenor, nu am service man, nu am medic, nu am preparator fizic. Inainte de sezon am luat service man cu care am lucrat timp de 2 ani care ma cunostea foarte bine si care este si antrenor. Am semnat un contract cu el, iar cateva zile dupa, mi s-a zis ca mi se taie absolut toata finantarea din tara. Am fost obligata sa opresc colaborarea si de atunci am fost nevoita sa gestionez acest sezon olimpic singura.”

Ania Caill are 22 de ani si a reprezentat Romania si la Jocurile Olimpice de la Sochi,2014.

Autor:Ovidiu Petenghea