SE PRECONIZEAZĂ UN RECORD DE PARTICIPARE LA MARATONUL REÎNTREGIRII NEAMULUI ROMÂNESC

549

   În Bucureşti se aleargă de Ziua Naţionala a României şi se mănâncă sarmale după. Cel puţin aşa promit organizatorii.  Parcul Al.I.CUZA (IOR) va fi locaţia ce va găzdui a şasea ediţie a Maratonului Reîntregirii Neamului Românesc. Participanţii vor alerga cu drapelul în mână, la gât sau îl vor purta în suflet. Iniţiatorul competiţiei este Ilie Roşu, cunoscut şi ca „maratonistul cu steagurile”. Iubitorii de mişare vor avea posibilitatea să aleagă între 3 curse.

 ILIE ROŞU

   Este nedizlipit la maratoane de steagul României. Şi are în jur de 150 bifate, ca amator. Pe Ilie Roşu cu siguranţă îl veţi cunoaşte la Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc. El este omul care a „provocat” acest maraton în urmă cu şase ani. Dacă nu sunteţi hotărât să va apucaţi de sport tot Ilie Roşu vă dă un imbold chiar pe site-ul său:”Dacă vrei poţi, nimic nu e imposibil şi niciodată nu-i prea târziu să poţi şi tu! Dacă ai avut vreodată un vis la care ai renunţat, nu-l abandona, el chiar poate deveni realitate, trebuie doar să vrei şi tu! Începe de mâine!”

10 TURE DE PARC PENTRU MARATONIŞTI

maraton-traseu    Trei probe propun organizatorii pentru toate gusturile sau toate nivelurile: cea clasică de 42 de km, un semimaraton de 21 de km şi un cros de 10 km.” Faţă de ediţia precedentă am crescut distanţa parcursă pe o tură de parc la 4,22 de km. Astfel sportivii vor avea de dat doar 10 ture de lac, în loc de 13″ a precizat pentru aimx.ro, Victor Vlad, unul dintre organizatorii competiţiei. Victor Vlad crede că această ediţie va stabili şi un record de participare: ” Până acum avem 429 de persoane care au achitat deja taxa de înscriere, dintre care 89 la maraton. Vom opri înscrierile la 700 de sportivi. Există o tendinţă crescătoare spectaculoasă în ceea ce priveşte numărul începătorilor. Sunt foarte mulţi corporatişti care iau exemplul altora şi hotărăsc să participe şi ei”, a mai spus Victor Vlad.

TAXA DE PARTCIPARE :

     Până pe 23 noiembrie taxa percepută de organizatori este de 60 sau 95 de lei, în funcţie de opţiunea participantului de a alege sau nu şi kit ul de concurs.Între 24 şi 27 noiembrie nu sunt acceptate înscrieri. Pe ultima sută de metri puteţi să vă mai înscrieţi în perioada 28-30 noimebrie, dar taxa va creşte cu 30 de lei.

      Startul concursului se va da la ora 9 dimineaţa , iar accesul pe aleile parcului va fi restricţionat pe anumite porţiuni pe perioada desfăşurării competiţiei. Înainte de start se va intona imnul României.

FOTO CREDIT: CLAUDIU SFETCU