Secretele ghetii sunt topite de Mihaela Hogas

1020

Danezii au fost initiatorii patinajului viteza inca din secolul al XIII-lea. Intrecerile masculine au intrat in programul olimpic in 1924, la Chamonix. Cele feminine in 1960 la Squaw Valley.

Cea mai buna participare pentru Romania vine de la Mihaela Dascalu-locul 6, la Jocurile Olimpice de la Albertville, in 1992, la 1000m. In prezent Mihaela Hogas se evidentiaza si reprezinta  Romania in lume.Mihaela Hogas

Dupa doua luni de la aniversarea celor 17 ani, Mihaela si-a facut cadou un record. De 5 saptamani se afla in stagiul de pregatire canadian. In acest week-end participa la un concurs Time Trials unde are ocazia sa faca noi recorduri nationale.

ScoalaPatinajBrasov a participat la concursul international CanAm din Canada, unde sportiva MihaelaHogaș a reusit sa doboare recordul national in proba de 500m cu timpul de 39.99.
„La concursul din Calgary, Canada am facut record national la juniori la 500 metri si eram aproape sa fac si la 1000 metri. Am intrat in top 10 mondial la categoria mea. Acum pentru mine este foarte important sa fug mai tare si sa vin pe locurile din fata la etapele de cupa modiala si la mondialele de juniori.”

Mihaela Hogas a ajuns pe locul  9 in clasamentul mondial la proba de 1000m.

„Visul oricarui sportiv este de a ajunge la Jocurile Olimpice  si de a castiga. Asta este si visul meu! Ma antrenez ca sa progresez. Antrenorul imi face programul si eu incerc sa il respesct. Incercam sa ne facem treaba si sa concuram cu cei mai buni care au patinoar si buget”

Mihaela Hogas si Bogdan Stanescu formeaza un tandem sportiv-antrenor de succes.

 

„Tin minte ca la cateva luni dupa ce am inceput antrenamentele, Bogdan Stanescu a patinat un tur dupa mine si mi-a spus ca eu o sa ajung campioana nationala. Asta a fost un lucru foarte important pentru mine la momentul acela”

Cea mai pretioasa medalie a Mihaelei a fost cucerita la Jocurile Olimpice de Tineret

Mihaela a terminat pe locul 3 la team sprint in 2006, la Lillehammer, intr-o echipa internationala. Proba este specifica Jocurilor Olimpice pentru Tineret.

Autor: Ovidiu Petenghea