Semimaraton montan Marvejols Mende: Gabriel Bularda a urcat pe podium in Franta

510

Gabriel Bularda continua forma buna. S-a clasat pe locul 2 intr-o competitie celebra in Franta: Marvejols Mende. Proaspat campion european de juniori, Bularda a venit pe locul 2 in proba de semimaraton montan de 22,4 kilometri.  

   Marvejols Mende este o competitie de traditie in Franta. La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc editia cu numarul 45. Mii de participanti iau startul an de an.” Indrazneste sa alergi LEGENDA!” este sloganul cu care organizatorii atrag alergatori din toata lumea. Competitia se desfasoara in provincia Lozere din sudul Frantei, mai precis in oraselul de 5000 de locuitori Marvejols. Proba de 22,4 kilometri are startul la o altitudine de 693 de metri, iar cel mai inalt punct il reprezinta varful Goudar de 1000 de metri.

Romanul de 17 ani este la a treia participare. „Am avut un timp de o ora si 24 de minute. Este cel mai bun rezultat din toate participarile de pana acum. Concurenta a fost puternica si traseul foarte greu. Au fost multi atleti veniti din tarile africane” a spus Gabriel pentru aimx.ro.

Saptamana viitoare Gabriel Bularda va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Alergare Monatana pe distanta scurta de la Premana, Italia.

” Sunt optimist pentru Campionatul Mondial. Este un vis de-al meu sa cuceresc o medalie la aceasta competitie. In acelasi timp sunt si realist si constient ca s-a acumulat foarte multa oboseala. Daca vor veni foarte multe tari africane va fi destul de greu sa-mi indeplinesc acest vis in acest an. „- Gabriel Bularda pentru aimx.ro

Credit Photo: Facebook Marvejols Mende, Gabriel Bularda