Si-a „VOTAT” prezenta la Mondiale la ultima TENTATIVA

450
    L-am prins pe Mihai Vigariu pentru o scurtă discuţie (chatuială 🙂 ), pe aeroportul din Doha, chiar înainte de îmbarcarea spre ţară. Mihai este un IT-ist, consultant ORACLE, ce tocmai a respirat aerul înălţimilor la Bahrain IRONMAN 70.3. A urcat pe podium, locul 3, la grupa de vârstă 30-34 de ani. Mâine dimineaţă îl veţi găsi la birou, fără costum de neopren sau bicicletă, pregătit pentru o nouă săptămână istovitoare. Asta înseamnă să faci sport cu pasiune, să îţi sacrifici timpul liber, dar şi resursele financiare pentru „nebunia” ta, pentru a te autodepăşi şi a face performanţă. Rezultatul a însemnat şi calificarea la Mondialul din Statele Unite din septembrie 2017. Este OBIECTIVUL după care a alergat tot anul.
   vigariu-iron 
  „Mi-am prelungit perioada de pregătire în lunile octombrie şi noiembrie şi m-am antrenat special pentru această cursă ca să urc pe podium. Obiectivul era să fiu în top 3 pentru că ştiam că sunt 3 sau 4 locuri care te duc la Mondial”, a dezvăluit pentru aimx.ro Mihai Vigariu. Şi a reuşit. Era ultima competiţie care îi mai putea furniza viza de America. Nu a ratat şansa. Unii spun despre el că este un „maniac” în sensul implicării, perseverenţei şi a dorinţei de a reuşi. Aşa şi pare dacă te gândeşti că descoperea triatlonul în urmă cu 3 ani.

REZULTAT : locul 3 categorie, locul 49 general:

ÎNOT 1,9 km:                   27 de minute 38 sec
BICICLETĂ, 90 km:         2 ore 19 minute
ALERGARE, 21,1 km :    1 oră 31 de minute 10 secunde
TOTAL:                             4 ore 24 minute 9 secunde
      Înotul s-a ţinut lângă hotelul Four Seasons la o temperatură a apei de 21 de grade şi o temperatură a aerului de 24 de grade.” Umiditatea a fost marea problemă. Costumul de triatlon era plin de sare de la transpiraţie.” Au urmat 90 de km pe bicicletă cu o diferenţă de nivel de doar 150 de metri. Aici a fost cel mai greu moment al IRONMANULUI 70.3 pentru Mihai Vigariu: „Am avut parte de un vânt foarte puternic. Bătea din toate părţile şi dacă nu erai atent te arunca de pe bicicletă. Au fost mai mulţi sportivi doborâţi de pe bicicletă inclusiv Sheik El Naser. El nu a mai putut continua pentru că i s-a stricat bicicleta „. Finishul celor 21 de km de alergare a avut loc chiar pe circuitul de FORMULA 1 din Bahrain.
  vigariu-bicicleta    Cât despre emoţii: „ întotdeauna am emotii, însă le-am folosit, le-am canalizat să îmi extrag energia din ele. Contează foarte mult pentru mine să nu îmi pierd focusul, să fiu atent la fiecare moment, mişcare, respiraţie, pas. Asta mă face să fiu conştient şi să nu mă pierd în gânduri. Dacă intervine mintea poţi să începi să te gândeşti la diverse şi ai pierdut tot.”

       Mihai Vigariu este un om fericit. Trăieşte clipa! Are şi motive! La capătul celălalt al firului răspunde Alex Toma, cel de-al doilea român care va fi prezent la Mondiale.

Se simte în glasul lui bucuria sinceră că va mai avea un coleg lângă el. România duce doi sportivi în Statele Unite ale Americii… pe barba lor. A început să fie o obişnuinţă ca sportul de performanţă să fie susţinut din propriul buzunar. Alex se gândeşte chiar mai departe …la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

 

aimx.ro Eşti un OM DE FIER ?
Mihai Vigariu :)) Asta e bună …:)). Sunt un om normal însă poate anormal din punct de vedere al normalităţii societăţii noastre.. Nu aş spune de fier.. însă dacă vorbim de IronMan nici măcar … sunt jumătate de IronMan pentru că am făcut până acum numai distanţe half-ironman.

 ALEX TOMA:

” Sunt tare fericit că s-a calificat şi el şi vom face echipă împreună. Va fi super tare. Ne vom pregăti împreună şi ne va fi mult mai uşor.”