Silviu Manea, tur de forta in ianuarie: 3 curse de schi alpinism in 8 zile

507

   Silviu Manea este cel mai valoros produs al schi alpinimsului romanesc in acest moment. Practica acest sport de 18 ani.”Este o disciplina extrem de frumoasa, dar si foarte scumpa”, spune Silviu care merge pe banii sai la competitiile internationale.

 Silviu Manea: „Imi place mult acest sport. E greu sa ma las cand vad ca nu vine nimeni din spate,niciun copil. Simt ca pot sa mai fac fata.”

Silviu ManeaE pe schiuri de la 1 noiembrie 2017. Are asteptari mari de la acest sezon pentru ca a tras tare in perioada de pregatire de la Balea Lac. Stie ca doar in concursurile de afara isi poate testa cu adevarat valoarea. In 6 ianuarie a avut primul concurs din 2018. „Laserzlauf se numeste. Are loc undeva la granita dintre Italia si Austria. A avut 1400 de metri diferenta de nivel. Am fost in primii 25 de concurenti.”

Pe 12 ianuarie a luat startul intr-un concurs grandios din calendarul schi alpinismului: Mountain Attack, Austria. Peste 1000 de sportivi s-au aliniat la start. „Este cam ce e UTMB-ul pentru alergatorii montani. Concursul s-a tinut pe partia de schi. A avut doua urcari importante: 1100 de metri, respectiv 900 de metri  diferenta de nivel. E un concurs foarte mare. O adevarata nebunie. Am mers cu un minut mai bine ca anul trecut (locul 8 in 2017), dar totusi am cazut 7 pozitii. Toata lumea trage tare, toti sportivii isi imbunatatesc timpii si muncesc foarte mult. Am crescut si eu, dar nu sunt pe deplin multumit de mine.”

La doar doua zile de la Mountain Attack, Silviu Manea a concurat impotriva elitei la SkiALP Race Ahrntal, concurs din Cupa Europei.

Silviu Manea„Am ocupat locul 26 la open, 23 la seniori. A fost un concurs unde s-a tinut si Campionatul National al italienilor si au venit cei mai valorosi sportivi.A fost la fel de dificil ca si un Campionat Mondial. Traseul a fost tehnic, specific unei curse de schi alpinism. S-a urcat pana la 2450 de metri: a avut 4 urcari, 4 coborari si 2 zone in care se pun schiurile pe rucsac si se merge pe bocanci. A fost zapada proaspata si vreme buna. Avand in vedere ca am participat la cursa asta la 2 zile dupa Mountain Attack, m-am simtit destul de bine”, si-a impartasit experienta Silviu Manea pentru aimx.ro.

Silviu Manea crede in el. Crede ca poate fi mai bun si e sigur ca nu si-a spus ultimul cuvant in schi alpinism. Urmatorul test va fi la inceputul lui februarie tot in Austria. 3 curse in 3 zile: vertical, sprint si individual. Asta doar daca va reusi sa faca rost de banii necesari unei astfel de deplasari. Pentru ca la noi, sportul de performanta de multe ori se face inca din placere si din pasiunea nebuna a unor oameni care iubesc cu adevarat ceea ce fac.

 

In afara sezonului de schi alpinism Silviu Manea concureaza cu succes in cadrul competitiilor de MTB si alergare montana.