Situatia din Franta prin ochii alergatorului roman Benea Marinachi:”S-a decis suspendarea tuturor concursurilor”

156

Benea Marinachi este un roman care s-a mutat in Franta impreuna cu sotia si baietelul lor, acum in varsta de 8 ani, in iulie 2016. „Am ajuns chiar in seara finalei Campionatului European de Fotbal Franta – Portugalia. Ne-a fost foarte greu la inceput”, a spus Benea pentru aimx.ro. Tot in Franta a descoperit si alergarea pe care o practica de aproape 2 ani de zile. In acest an va participa la cursa TDS din cadrul celebrei competitii UTMB. Asta daca se va desfasura.

Benea Marinachi a vorbit pentru aimx.ro despre situatia din Franta in contextul pandemiei de coronavirus

Romanul in varsta de 40 de ani traieste impreuna cu familia sa la Nantes. „La inceput s-au anulat concursurile mari, gen Semimaraton Paris, Maraton Paris, EcoTrail Paris. cele mici (3-400 de alergatori) erau inca „in picioare” pana aseara. Dupa discursul presedintelui francez au fost interzise toate competitiile sportive”, a spus galateanul pentru aimx.ro.

S-au interzis inclusiv antrenamentele de grup si intalnirile cu mai mult de 100 de persoane. Toate activitatile sportive din Franta s-au oprit „pana la noi ordine”. Federatia de Handbal a avansat o posibila data de revenire la calendarul competitional: 5 aprilie. 2882 de cazuri de infectare cu coronavirus erau semnalate in Franta pana vineri seara, dintre care 61 de decese. „Sunt ramuri sportive unde insa viata merge inainte inca. Piscina este deschisa. La fel si patinoarul. Nici de la clubul de squash nu am primit niciun anunt ca se inchide”, a detaliat pentru site-ul nostru Benea Marinachi.

Benea Marinachi a jucat fotbal la nivel judetean in tara si a fost arbitru. Acum este legitimat la o echipa de liga a 8-a

„Echipa pentru care joc are suprafata de joc sintetica, avem echipament, stadion cu nocturna si tribune in care incap 300 de spectatori. E frumos. Dupa meci stam la o bere. Avem si posibilitatea sa mancam ceva la stadion”.

In luna iunie cel „alintat” John de francezi face doi ani de cand a inceput sa alerge.

„Distantele mele preferate sunt 80-100 de kilometri. Am alergat pe 29 februarie la un concurs de 95 km(+2000m) cu 3 puncte ITRA . Am scos un timp bun (13 ore 30 de minute), având in vedere ca a plouat de la 5.30 dimineata (de la start) pana la ora 10.30…A fost terenul alunecos, adica te puteai accidenta foarte usor. Am terminat pe locul 153 din 600. Pe 13 Iunie as vrea sa fac No Finish Line Paris 24h, iar pe 10-12 iulie ceva mai greu: 76km cu +5400m. E aproape de Italia. Sper ca treaca pana atunci toata nebunia asta.”

„John” a vorbit si despre acomodarea cu Franta.

„Sotia mea a ajuns aici si a primit vestea ça trebuie sa faca un stagiu medical neplatit timp de 2 luni. Eu eram fara servici. Am avut ceva „rezerve” insa s-au terminat. Andrei, baietelul nostru, a fost cu noi din prima zi in Franta. Am fost sa imi caut de lucru si la McDonald’s insa si acolo am fost refuzat. Am antrenat o echipa de fotbal de 12-13 ani de la un club de la noi din oras (detin Licenta UEFA C) insa mi-a trebuit vreo 3 luni sa imi dau seama ca eu eram incadrat ça voluntar si nu platit. Acum suntem insa bine”.

Tot pe aimx.o poti citi despre „minunea” din viata ultramaratonistului roman Daniel Trusca si despre obiectivele pentru 2020, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire