Soare alearga in Germania la o saptamana dupa ce a castigat titlul la Semimaraton

338
Soare alearga in Germania la o saptamana dupa ce a castigat titlul la Semimaraton

Soare alearga in Germania ca sa pregateasca Nationalele de 10 kilometri programate in aprilie, la Bucuresti. Nicolae este campionul Romaniei in proba de semimaraton. Sportivul antrenat de Cristina Ioana Alexe si-a aparat titlul dupa evolutia de la Buzau.  A fost cel mai bun rezultat personal: 1.03.47.

La 10 ani de la primul sau Semimaraton, alergat ca junior atunci tot la Buzau, Soare a reusit un rezultat foarte bun.  In 2009  Nicolae scotea la Semimaraton 1:11:49. Dupa 10 ani a ajuns la 1:03:47!

Soare alearga in Germania ca sa continue cursa pentru medalii la Nationale. In aprilie Nicolae vrea sa fie in fata la Bucuresti pentru cursa la titlul oferit in proba de 10 kilometri.

„In fiecare an am incercat sa ajut si echipa sa ne clasam cat mai bine la Campionatele Nationale. Fata de editiile precedente sunt si mult mai bine pregatit. Pregatirea de la Baile Felix si-a atins scopul. Nu m-am pregatit special pentru cursa asta dar era prima cursa de Semimaraton din an si era pacat sa nu trag la maxim.”-Nicolae Soare

La echipe Nicolae Soare si „bacauanii” sai au terminat pe 3 dupa echipele Clujului si Craiovei. Nicolae Soare si-a aparat titlul, e multiplu campion consecutiv la Semimaraton. La toate probele Soare se apropie de 60 de titluri la Semimaraton, Cros, 5000 de metri si la 10000 de metri.

Soare alearga in Germania la o saptamana dupa ce a castigat titlul la Semimaraton”A fost o cursa frumoasa la Buzau. Mi-a placut foarte mult traseul! A fost traseu plat, de fuga, au fost doua intoarceri din scurt dar a fost un traseu foarte bun de fuga. A fost prin padure si nu a prea batut vantul. S-a incheiat cu un nou personal best pentru mine!”-Nicolae Soare

Rezultate aici!

Dupa titlul castigat la Buzau, Nicolae Soare va alerga 10 kilometri in Germania, aproape de Dusseldorf. Va fi cursa de pregatire in weekendul urmator pentru Campionatul National de 10 kilometri. La intrecerea din Germania a fost anul trecut aproape de podium.

Sursa foto Eliza Nitescu

Autor: Ovidiu Pețenghea