Soare e cel mai bun alergator roman la Crosul 15 Noiembrie. Analiza cursei

487
Soare e cel mai bun alergator roman la Crosul 15 Noiembrie. Analiza cursei

Soare e cel mai bun alergator care a reprezentat Romania la Crosul 15 Noiembrie organizat in Brasov. Nicolae Soare a reusit cel mai bun timp personal pe distanta de 5 km cu timpul 13:46. Rinas Akhamadeev, reprezentant al Rusiei a castigat in 13:45; 2. Rezultate aici!

Soare e cel mai bun roman la Crosul 15 Noiembrie si analizeaza intrecerea brasoveana.

„A fost o cursa scurta pentru mine, nu sunt obisnuit cu intreceri rapide. Ne-am separat in prima parte a cursei. La kilometrul 3 am iesit un pic in fata ca sa fac o rupere fiindca eram inghesuit. Pana la kilometrul 4 adversarii au venit din nou aproape. Apoi am inceput sa scap de urmaritori. Dar la final cu 20 de merti pana la finish am fost prins. Am avut un avans de 10 metri fata de Rinas, dar pe ultima parte , cu 50 de metri pana la final nu am mai gestionat energia. A fost si panta, o urcare pe ultimul km. ” -Nicolae Soare

Grupul a alergat cei 5 km pe sosea cu africani si europeni care au cautat victoria. Rinas Akhamadeev a castigat si are in palmares locul 7 anul acesta la 5000 de metri cu timpul 13:24.43 la intrecerea continentala din Berlin programata in august. A fost cel mai bun rezultat personal pentru atletul rus facut la Europene.

„Rinas e specializat pe 5 km si avea cu 34 de secunde timp mai bun decat al meu. Personal best facut de mine pe aceasta distanta a fost realizat anul acesta in Italia, 14:00,35. M-am pregatit pentru aceasta cursa dar cand ai adversari tari se poate intampla orice. Au fost si kenyeni si un ugandez.”- Nicolae Soare

Nicolae Soare va alerga in Olanda, la Tilburg 10 km. cross country si apoi va alerga in Thailanda, la intrecerea programata in decembrie.

Nicolae Soare este antrenat de Cristina Alexe si a alergat pentru CS Stiinta Bacau si pentru CSM Bacau.

Autor: Ovidiu Pețenghea