Soluţie inedită găsită de organizatori pentru Maratonul internaţional de la Nagoya

106

Maratonul internaţional de la Nagoya va avea loc semi-virtual. Participanţii la competiţia anulată din Japonia pot alerga oriunde doresc şi au ca termen pentru a încheia maratonul data de 31 mai.

20.000 de competitori s-au înscris la Maratonul de la Nagoya

Maratonul internaţional de la Nagoya, care trebuia să aibă loc pe 8 martie, oferă participanţilor posibilitatea de a-l disputa virtual. Concurenţii pot însă alerga cu adevărat, deşi competiţia de la începutul lunii martie a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.

Cei 20.000 de competitori care ar fi urmat să concureze pe 8 martie pe străzile din Nagoya, înainte de anularea probei, vor primi de la organizatori două aplicaţii. Acestea le vor permite participanţilor să realizeze singuri maratonul, dar ghidaţi de propriile smartphone-uri.

„Este pentru prima oară când probele de maraton sunt anulate, deci este pentru prima oară când am creat aplicaţii pentru a înlocui cursele reale”, au explicat organizatorii.

În loc să urmeze traseul din centrul arhipelagului nipon, participanţii pot alerga unde doresc. Trebuie doar să păstreze distanţa socială impusă de pandemia de coronavirus, iar aplicaţia este responsabilă cu măsurarea şi verificarea performanţei lor.

Organizatorii oferă două aplicaţii: una pentru cei care vor să termine o singură dată maratonul, iar alta pentru cei care vor să-şi etaleze capacitatea de efort pe mai multe zile.

Concurenţii au termen până pe 31 mai să termine ineditul maraton din acest an.

Credit foto: worldsmarathons.com

Pe AIMX cititi AICI  despre fostul detinator al recordului mondial la maraton care a fost arestat