Spania, Bucuresti, Cluj Napoca… Primele locatii de concursuri pentru fetele de pe trail in 2018

545

 Trail running: Se dezechipeaza fetele pentru concurs.Campioana europeana de la skyrunning, Ingrid Mutter, intra prima in competitie. Ingrid va lua startul la Faget Winter Race (13 ianuarie, Cluj Napoca). aimx.ro a stat de vorba cu mai multe alergatoare pentru a afla ce au ales pentru startul sezonului. 

Dupa un 2017 mai mult ca perfect( doua medalii de bronz la Mondiale) Denisa Dragomir va incepe sezonul de trail in luna martie, in Spania. Cea mai valoroasa alergatoare montana de la noi va participa la Careera Alto Sil (18 martie). Denisa a alergat si anul trecut si a reusit sa castige cu cel mai bun timp al tuturor edițiilor.

„Bronzul cu echipa de la Campionatul Mondial de Lunga Distanta, dar mai ales locul 8 la individual au fost rezultatele care mi-au dat un imbold. Cumva, am vazut ca se poate si mai bine. Am incercat sa ma antrenez mai bine pentru Europenele de Skyrunning si am luat locul intai.” – Ingrid Mutter pentru aimx.ro

Trail running-ul castiga teren si in Romania.

In 2018 Ingrid deschide sezonul cu Faget Winter Race. Cursa are loc pe 13 ianuarie la Cluj Napoca. Dupa un an in care a facut pauza „de crestere copil”, Iuliana Stroescu se intoarce in 2018 la Gerar (27 ianuarie Bucuresti). Va alerga cursa pe echipe, de 21 de kilometri, cu sotul ei, ultramaratonistul Daniel Stroescu si cu Stefan Dan. Iuliana a castigat la sfarsitul anului trecut crosul de 10 kilometri de la Maratonul 1 Decembrie.

 Georgeta Manolache a reusit in 2017 un excelent loc 1, la categorie, la Capadocia Ultra Trail. A ales Parangul Night Challenge ca prima provocare in noul an. In aceeasi cursa va lua startul si Crina Buzgan. Verticalul are loc pe 17 februarie, in Parang.

Locul 3 la OPEN FEMININ, la Ciucas X3, Iuliana Lifciu, va incepe probabil cu Brasov Marathon. Si-ar dori ca in 2018 sa faca tot „Circuitul Carpatilor”.