Ce s-ar fi intamplat cu Stan Turcu daca nu incepea sa alerge?

238

Stan Turcu a implinit anul acesta 70 de ani. Fix de un deceniu a descoperit alergarea. „Daca nu incepeam sa alerg nu mai aveati cu cine vorbi acum”. A tinut sa-si sarbatoreasca cifra rotunda cu un ultramaraton care sa aiba startul chiar de ziua lui: 22 iunie. Lavaredo Ultra Trail a fost singurul pe care l-a gasit (120 de kilometri, cu 5800 de metri diferenta de nivel). Fix la 3 luni de la „petrecere”, in week-end ul 21-23 septembrie, Stan Turcu a luat startul si la Apuseni Ultra Race (170 de kilometri). Cititi un interviu realizat pentru Baneasa Forest Run.

Stan Turcu nu a reusit sa termine Apuseni Ultra Race. A fost descalificat dupa ce a ratat un punct de control. A alergat insa cea mai lunga distanta intr-un concurs

Ce s-a intamplat la Apuseni Ultra Race?

Stan TurcuNu am alergat niciodata o astfel de distanta. Voiam sa-mi demonstrez mie ca pot sa termin concursul. Fizic ma simteam capabil sa ajung la finish cu un timp rezonabil: 44-45 de ore. Timpul limita este de 48 de ore. Nu a fost sa fie. M-am ratacit de vreo cateva ori pe traseu. Cand am ajuns in sfarsit la drum, desi ocolisem, am iesit cu 100 de metri dupa un punct de control. Nu l-am observat si am mers mai departe. Am sunat organizatorul, pentru ca nu stiam inca daca sunt pe traseul corect si mi-a spus ca daca nu ma inotrc la punct ma descalifica. Am fost si eu capos si am mers mai departe. La urmatorul punct am sunat din nou si m-a anuntat ca am fost decalificat. Am vrut sa continui pe cont propriu, dar la urmatoarea intrare in padure am avut iar probleme cu gasirea traseului. Am hotarat atunci sa ma opresc. Cand am oprit ceasul aveam 134 de kilometri parcursi. Este cea mai lunga distanta alergata intr-un concurs.

V-a placut?

Imi pare rau ca nu am terminat, dar e o experienta de viata. Poate mai vin si la alta editie. Nu am mai fost pana acum in Apuseni si am avut posibilitatea sa vad foarte multe locuri frumoase. Traseul a fost destul de greu de tinut pentru ca nu era foarte bine marcat. Mai mult orientare. Le-au disparut in multe locuri marcajele de pe traseu.

Cititi in continuare o marturie sincera, dar socanta: ce s-ar fi intamplat cu Stan Turcu daca nu incepea sa alerge, ce cumpene a avut in timpul si dupa ultramaratonului aniversar, ce concursuri are la suflet si de cine este inspirat in alergare. Articolul continua pe Baneasa Forest Run.

Autor: Vlad Lucian Arhire (aimx.ro) pentru Baneasa Forest Run